Η “Κυκλοφοριακή Μελέτη Οίας” και η κρουαζιέρα

Οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί σχετικά με την αναγκαιότητα κατασκευής δεύτερου τελεφερίκ βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στο προσκήνιο και έχουν ενταθεί ιδιαίτερα της τελευταίες μέρες τόσο λόγω ης γνωστής επιστολής Γύζη, που πρωτοδημοσίευσε το “ατλαντίς”, όσο και λόγω της πρόσφατης σύσκεψης για την κρουαζιέρα και των αντιπαραθέσεων μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο των αναφορών του στα θέματα της κρουαζιέρας, το “ατλαντίς” φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα την “Κυκλοφοριακή Μελέτη Οίας”, που εκπονήθηκε κατ’ εντολήν της πρώην Κοινότητας Οίας από το γραφείο μελετών “Σταύρος Κωνσταντινίδης και Συνεργάτες”.

Η 64 σελίδων μελέτη προσεγγίζει με μεγάλη σαφήνεια το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Οίας -πεζών και οχημάτων- και όπως είναι αναμενόμενο θέτει και το θέμα της φέρουσας χωρητικότητας του οικισμού ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη άφιξη πολλών επισκεπτών που προέρχονται από τις εκδρομές των κρουαζιεροπλοίων.

Ο χρόνος άφιξης των κρουαζιεροπλοίων είναι μείζον ζήτημα και είναι ανεξάρτητο από κάθε άλλη συζήτηση για την κρουαζιέρα. Σε όλο τον κόσμο, τα λιμάνια καθορίζουν το πότε θα προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια και όχι το αντίθετο. Γιατί λοιπόν να μη γίνεται αυτό και στη Σαντορίνη, που είναι μάλιστα προορισμός απαραίτητος για τα κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να βρουν πελάτες για τις κρουαζιέρες τους;

Το πλήρες κείμενο της “Κυκλοφοριακής Μελέτης Οίας” μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: Kykloforiaki__Meleti_Oias

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη