20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η “λογοτεχνική κοινωνία” της Σαντορίνης στο περιοδικό δε|κατα

Την Πέμπτη 8/8 η παρουσίαση του αφιερώματος στη Σαντορίνη

Share

Για την Πέμπτη 8 Αυγούστου, ώρα 20:00, στο εντευκτήριο της Εστίας Πύργου, είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της ειδικής έκδοσης για τη Σαντορίνη, του λογοτεχνικού περιοδικού δε|κατα.

Η συγκεκριμένη έκδοση ήδη κυκλοφορεί και έχει τίτλο “Σαντορίνη” και υπότιτλο “ένα αρχέγονο νησί με πολλά πρόσωπα”. Την έκδοση επιμελήθηκε η Ρίβα Λάββα, ενώ το εξώφυλλο αποτυπώνει έργο του ζωγράφου Χριστόφορου Ασιμή.

Όπως εξηγεί ο εκδότης του περιοδικού κος Ντίνος Σιώτης:

“Το λογοτεχνικό περιοδικό δε|κατα, που εκδίδεται ανελλιπώς τέσσερις φορές το χρόνο από την άνοιξη του 2005, εκτός από την παγκόσμια λογοτεχνία, στρέφει το ενδιαφέρον του σε μικρότερης κλίμακας “λογοτεχνικές κοινωνίες”, ενσωματώνοντας στον εθνικό συγγραφικό κορμό τη λογοτεχνική παραγωγή πέραν της επικυριαρχίας του Δαθηνοκεντρικού κράτους. Έτσι έχουν υπάρξει στο παρελθόν αφιερώματα του περιοδικού στη Μύκονο, στην Τήνο, στη Σύρο, στην Άνδρο αλλά και στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο. Στόχος και σκοπός των μικρών αφιερωμάτων είναι να αναδειχθούν η ιστορία, οι παραδόσεις, η κοινωνία, ο πολιτισμός και η λογοτεχνία του υπό συζήτηση κάθε φορά τόπου που συχνά, σε σχέση με την αθηναϊκή τοπογραφία, υπερκαλύπτουν σε ποιότητα τις αισθητικές μας αναζητήσεις.

Το τεύχος-αφιέρωμα στην Σαντορίνη είναι λαμπρό δείγμα αυτής της πρότασης: οι τριάντα τρεις συνεργάτες, ιστορικοί, αρχαιολόγοι, σεισμολόγοι, αρχιτέκτονες, φωτογράφοι, πεζογράφοι και ποιητές, συνθέτουν το διαχρονικό πορτραίτο της Σαντορίνης, καταθέτοντας κείμενα με υφολογικά, ειδολογικά και αισθητικά κριτήρια που αναδεικνύουν τον δυναμισμό του νησιού μέσα στους αιώνες”.

Για το συγκεκριμένο τεύχος συνεργάστηκαν (με αλφαβητική σειρά) οι: Ανδρέας Βλάχος, Γιώργος Βουγιουκαλάκης, Γιάννης Γαλαίος, Μαρία-Αλίκη Δέφνερ, Βούλα Διδώνη, Λευτέρης Ζώρζος, Νίκος Ζώρζος, Σωτηρία Ινετζή, Μαριέττα Καλτσά, Ιάκωβος Θήρας Καραμολέγκος, Αγνή Κουβελά, Μαρίζα Κωχ, Ρίβα Λάββα, Δήμητρα Λώλα, Αλέξιος Μάινας, Μαρία Μαυρικάκη, Τέσυ Μπάιλα, Ομάδα φοιτητών ΕΜΠ, Σπύρος Παυλίδης, Κλαίρη Παλυβού, Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου, Ξενοφών Φύτρος, Άννα Φιλίνη, Γιώργος Χατζηγιαννάκης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, που θα συντονίσει η κα Ρίβα Λάββα, μερικοί από τους συνεργάτες που συμμετείχαν στην έκδοση θα διαβάσουν αποσπάσματα των κειμένων τους.

Χορηγοί έκδοσης του τεύχους είναι οι επιχειρήσεις της Σαντορίνης: Altana Hospitality, Οινοποιείο Βενετσάνος, Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός”, Voreina Gallery Suites, Character Italian Restaurant, Ηλιότοπος, Meltemi Hotels, Mystique & Vedema – Luxury Collection Resorts, Οινοποιείο Μικρά Θήρα, Rocabella Santorini Hotel & Spa, Οινοποιείο Santowines, Οινοποιείο Σιγάλα, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Fabrica Shopping Center, Hondos Center Σαντορίνη.

Η Σαντορίνη των δε|κατων είναι διαθέσιμη για αγορά online και στο ηλεκτρονικό κατάστημα eshopsantorini στη διεύθυνση:
https://www.santorini.net/shop/books/in_greek/dekata_santorini/

[adning id=”148101″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη