20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τaste of Athens: Η μεγάλη γαστρονομική γιορτή της Αθήνας

Share

Το Taste of Athens, το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο, που διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη, μεταξύ των οποίων επιδραστικοί γαστρονομικά προορισμοί όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, η Ρώμη, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και παρουσιάζει την ελίτ της ελληνικής εστιατορικής σκηνής.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ), με τη χορηγία νωπών πρώτων υλών του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Η Σπονδή με επικεφαλής σεφ τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου και το νέο εγχείρημά του, το μπιστρό Bites & Wine (σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Παρίκο), το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezene του Άρη Βεζενέ αλλά και το νέο του «παιδί» η ιδιοσυγκρασιακή γιαπωνέζικη παμπ Βirdman (σε συνεργασία με τον σεφ Takaaki Otsuka), το Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί & Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο συνθέτουν την dream- team των αθηναϊκών εστιατορίων που συμμετέχουν στην πρώτη διοργάνωση του Taste of Athens.

“Είμαστε ευτυχείς που προσθέτουμε και την Αθήνα στην πλατφόρμα των Taste Festivals. Είναι μια πόλη με πλούσια εστιατορική σκηνή και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους κορυφαίους σεφ, τα εστιατόρια, τους mixologists, και τα brands για να προσφέρουμε στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία αναδεικνύοντας την Αθήνα ως ένα σπουδαίο διεθνή γαστρονομικό προορισμό”, δηλώνει ο Justin Clarke, ο επικεφαλής του γαστρονομικού τμήματος της IMG, της διοργανώτριας εταιρίας των Taste Festivals.

Περισσότερες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων που θα γίνουν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ μπορείτε να δείτε στο athens.tastefestivals.com

Taste of Athens

Πότε: 27-30 Σεπτεμβρίου 2018
Πού: Ξέφωτο (Great Lawn), Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα

Εισιτήρια
Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δυο ξεχωριστά τετράωρα σερβιρίσματα: 12:00-16:00 και 18:30-22:30. Το κάθε εισιτήριο εξασφαλίζει την είσοδο στο φεστιβάλ για ένα τετράωρο σερβίρισμα και δεν περιλαμβάνει την αγορά των πιάτων από τα εστιατόρια που συμμετέχουν.

– Κανονικό Εισιτήριο: 15 € / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους (εκτός του VIP Lounge) του Taste of Athens και ένα welcome drink.
VIP Εισιτήριο: 45€ / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους του Taste of Athens από ξεχωριστή fast lane είσοδο, πρόσβαση στο χώρο του VIP Lounge, ένα welcome champagne & oyster treat, exclusive cocktail bar, special pop-up events, ειδικά happenings από τους χορηγούς της διοργάνωσης και δωρεάν parking.
– Για τους κατόχους καρτών Alpha Bank Mastercard ισχύει έκπτωση 20% στην τιμή του εισιτηρίου (Κανονικό: 12 ευρώ, VIP: 36 ευρώ).
– Για τα group ισχύουν ειδικές προσφορές ενώ για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Τιμές πιάτων εστιατορίων και ποτού
Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά/αναψυκτικά από 2 εώς 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου. O επισκέπτης επιλέγει, μέσω της διαδικασίας εξυπηρέτησης self service, όποιο πιάτο ή ποτό θέλει από κάθε εστιατόριο και μπαρ της διοργάνωσης και στη συνέχεια πληρώνει με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του, για να το απολαύσει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Taste of Athens.

*Το Taste of Athens είναι ένα cashless event. Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν θα δέχονται μετρητά. Όλες οι πληρωμές εντός της Εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα – εκτός των αγορών εισιτηρίων από τα ταμεία της  εισόδου και των αγορών από τα περίπτερα των εκθετών όπου θα υπάρχει η δυνατότητα και για πληρωμή με μετρητά.

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Νεότερη ενημέρωση 26/9 – ώρα 20:00
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η διεξαγωγή του υπαίθριου γαστρονομικού φεστιβάλ Taste of Athens θα πραγματοποιηθεί τελικά από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου (σε διπλές τετράωρες ενότητες 12.00-16.00 και 18.30-22.30).

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη