Η μονομαχία για τον θρόνο στο παγκόσμιο σκάκι συνεχίζεται

12 παρτίδες μετά την έναρξη της τελικής φάσης για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι, ο Νορβηγός Magnus Carlsen -που κατέχει τον τίτλο από το 2013- και ο Ρώσος Sergey Karjakin παραμένουν ισόπαλοι με 6-6, οδηγώντας τη σειρά των τελικών στην διαδικασία των τάι μπρέικ. Στις 12 πρώτες παρτίδες, ο Karjakin κέρδισε την 8η, ο Carlsen την 10η και όλες οι υπόλοιπες κατέληξαν ισόπαλες.

Θα είναι η τρίτη φορά που η ανάδειξη του πρωταθλητή θα κριθεί από τα τάι μπρέικ, μετά το 2006 οπότε ο Ρώσος Vladimir Kramnik νίκησε τον Βούλγαρο Veselin Topalov και το 2012 με τον Viswanathan Anand από την Ινδία, να νικά τον Ισραηλινό Boris Gelfand.

Τα τάι μπρέικ θα γίνουν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ημέρα γενεθλίων του Carlsen, ο οποίος ελπίζει να κάνει στον εαυτό του το καλύτερο δώρο. Θα ξεκινήσουν με μια σειρά 4 ράπιντ αγώνων, με 25 λεπτά χρόνο σκέψης για τον κάθε παίκτη και 10 δευτερόλεπτα επιπλέον για κάθε κίνηση. Σε περίπωση νέας ισοπαλίας, θα παίξουν 2 αγώνες μπλιτζ και 2 ακόμα αν δεν έχει μέχρι τότε κριθεί ο νικητής. Αν μετά από τα 4 μπλιτζ υπάρχει και πάλι ισοπαλία, ο τίτλος θα κριθεί στον ξαφνικό θάνατο με τον παίκτη με τα άσπρα να έχει στη διάθεσή του 5 λεπτά, τον παίκτη με τα μαύρα 4 λεπτά αλλά και το πλεονέκτημα να του κατοχυρωθεί η νίκη σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις η διαδικασία των τάι μπρέικ δε χρειάστηκε να φτάσει μέχρι τα μπλιτζ. Οι λάτρεις του σκακιού αναμένουν με αγωνία την εξέλιξη.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη