Η μουσική πάει σχολείο με τον ΔΑΠΠΟΣ

Την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την κλασική μουσική θα έχουν οι μαθητές δημοτικών σχολείων της Σαντορίνης, μέσω του ΔΑΠΠΟΣ και του Transcription Ensemble. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το οποίο συνδυάζει επιλογές κλασικών έργων, καθοδήγηση/επεξήγηση από μουσικοπαιδαγωγό και άλλες παράλληλες δραστηριότητες, αποκομίζοντας σημαντικές και ποιοτικές εμπειρίες.

“Άλλωστε, τα παιδιά χρησιμοποιούν τη μουσική με την ίδια ποικιλία που τη χρησιμοποιούν και οι μεγάλοι. Είναι πολύ περισσότερο από “μία ακόμη δραστηριότητα” στη ζωή τους. Είναι αναπόσπαστο τμήμα της ανάπτυξής τους ως άτομα και ως μέλη κοινωνικών ομάδων όπως η οικογένεια και η γειτονιά”, σημειώνει ο ΔΑΠΠΟΣ.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι εκπαιδευτικές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν κατά την εβδομάδα 19-23 Σεπτεμβρίου και αφορούν τα παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου με μία ανοιχτή ομιλία και συναυλία για παιδιά και τους γονείς τους.

Το “Transcription Ensemble” αποτελείται από τους Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί).

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη