21 Ιουνίου – Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Η μουσική βρίσκει τον τρόπο

Με τη Φιλαρµονική του Δήµου Θήρας και τους σπουδαστές των Σύγχρονων Τµηµάτων του Εθνικού Ωδείου Θήρας το "παρών" της Σαντορίνης στη φετινή γιορτή

Παρά τις πρωτόγνωρες φετινές συνθήκες, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στις 21 Ιουνίου, η μουσική βρίσκει τον τρόπο να δώσει τον τόνο και τον ρυθμό για αισιοδοξία, συνεργασίες και νέα ξεκινήµατα. Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού και χάρη στην ισχυρή θέληση και τη συντονισµένη προσπάθεια δηµόσιων και ιδιωτικών φορέων από όλη την Ελλάδα, σε πείσμα των καιρών, η 21η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής θα πραγματοποιηθεί έστω και διαδικτυακά.

Σε εθνικό επίπεδο, 27 πόλεις από όλη την Ελλάδα διοργανώνουν συναυλίες που θα µεταδοθούν ζωντανά (περιλαµβανοµένων και µαγνητοσκοπηµένων εκδηλώσεων ειδικά για την περίσταση). Συντονιστείτε την Κυριακή 21/6 στις 13:00 στα ψηφιακά κανάλια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (Facebook, YouTube) για έναν μουσικό μαραθώνιο 7 ωρών.

Σε διεθνές επίπεδο, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνικού δικτύου και σε συνεργασία µε µέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου, για πρώτη φορά, φέτος, 12 ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Βερολίνο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κρακοβία, Κωνσταντινούπολη, Μάντσεστερ, Μιλάνο, Λιουµπλιάνα, Λισαβόνα, Πράγα και Σκόπια) ενώνουν τις µουσικές τους δυνάµεις και παρουσιάζουν συναυλίες από αµφιθέατρα, ταράτσες, πάρκα και γέφυρες σε κάθε άκρη της Γηραιάς Ηπείρου! Συντονιστείτε στις 19:00 εδώ.

Με κλασική, jazz και παραδοσιακά, αλλά και με pop, rock και funk θα βρεθούµε σε αγαπηµένα, εµβληµατικά αλλά και απρόσµενα σηµεία της Ελλάδας και της Ευρώπης! Από την Καλντέρα της Σαντορίνης, τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου ή την Βίλα του Άγγελου Σικελιανού στη Συκιά Κορινθίας, τη σκυτάλη θα λάβουν οι ρεµπέτες του Ναυπηγείου Ταρσανάς στη Σύρο, για να δοθεί συνέχεια από το Παρατηρητήριο της Τεχνόπολης Δήµου Αθηναίων έως τα ιστορικά σοκάκια της Ξάνθης. Σε αυτή την κινητή µουσική γιορτή θα περάσουµε επίσης από την Κοιλάδα του Αχελώου στην γέφυρα Cobblers της Λιουµπλιάνας, από την Λίµνη Κρεµαστών στα Άγραφα στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Βερολίνο, από τα νησιά του Ιονίου (Λευκάδα & Κεφαλονιά) και του Αιγαίου (Νάξο, Σύρο, Σαντορίνη) στο πλωτό θέατρο της Βουδαπέστης, και από την Αθηναϊκή Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι στα µουσικά στενά της Λισαβόνας και τους κήπους του Μάντσεστερ, ενώ θα καταλήξουµε σε ένα µοναδικό πάρτυ σε ταράτσα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη!

Εθνικές διοργανώσεις: Αθήνα, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Ανδρίτσαινα – Κρέστενα, Αγιάννης-Δήµος Βόρειας Κυνουρίας, Δήµος Αµφιλοχίας (Όρη Βάλτου), Δήµος Άγραφων – Λίµνη κρεµαστών (ιστορικές πηγές Αχελώου), Δήµος Αργιθέας Μάραθος, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά, Κοιλάδα Αχελώου (Γέφυρα Αυλάκι), Δήµος Γ. Καραΐσκάκη Άρτας, Κόρινθος, Κύθηρα, Λειβαδιά, Λουτράκι, Λευκάδα, Νάξος, Νίσυρος, Ξάνθη, Πάτρα, Πύργος, Ρόδος, Συκιά Κορινθίας, Σύρος, Σαντορίνη και Χανιά.

Την Σαντορίνη, µε τοπικό συντονιστή για δέκατη χρονιά το Εθνικό Ωδείο Παράρτηµα Θήρας και υπό την αιγίδα του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., θα εκπροσωπήσουν η Φιλαρµονική του Δήµου Θήρας και σπουδαστές των Σύγχρονων Τµηµάτων του Εθνικού Ωδείου Θήρας.

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και καλλιτέχνες: Βερολίνο µε τον Junk-E-Cat / Βουκουρέστι µε τον Manuel Riva / Βουδαπέστη µε τους Goodbye Darjeeling / Λισαβόνα µε τους MURAIS / Λιουµπλιάνα µε τους Pantaloons / Μάντσεστερ µε τους Diving Station / Πράγα µε τους Teepee / Σκόπια µε τους Foltin / Κωνσταντινούπολη µε τον Hey! Douglas κ.ά. Την Αθήνα θα εκπροσωπήσουν οι Tfatfy, Mica Eio και η Αγγελική Τουµπανάκη µε το project CrossOvers από το Παρατηρητήριο της Τεχνόπολης Δήµου Αθηναίων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη