Κυκλάδες: Η οικοδομική δραστηριότητα της τελευταίας πενταετίας

“Πρωταθλήτρια” Κυκλάδων στη νέα δόμηση αναδεικνύεται η Σαντορίνη, καθώς την τελευταία πενταετία εκδόθηκαν άδειες για νέες οικοδομές και προσθήκες σε υφιστάμενα κτήρια που αντιστοιχούν σε 450.000 τ.μ. Από κοντά ακολουθούν η Μύκονος, η Πάρος και η Νάξος, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι σε Σαντορίνη και Πάρο ο αριθμός των νέων οικοδομικών αδειών από το 2018 μέχρι το 2022 είναι τετραψήφιος.

Τα παραπάνω και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία αναφέρονται σε ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου για την Καθημερινή, με τίτλο “Πόσο χτίστηκαν οι Κυκλάδες μέσα σε πέντε χρόνια”, που βασίζεται σε στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη νέα δόμηση από το 2018 έως και το 2022 σε 23 κατοικημένα νησιά.

Εκτός από τα γνωστά υπερδομημένα νησιά, τα στοιχεία δείχνουν πως αρχίζουν να επιβαρύνονται και κάποια από τα μικρότερα νησιά, όπως η Αντίπαρος, το Κουφονήσι και η Φολέγανδρος.

Πηγή: Καθημερινή

Τα στοιχεία σχολιάζουν ο Θάνος Παγώνης, αναπληρωτής καθηγητής στον τομέα του πολεοδομικού σχεδιασμού της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και η Ελένη Μαΐστρου, ομότιμη καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και πρόεδρος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη