Co-Lab Rhodes: Η ομάδα της TUI ψηφίζει ηλεκτρικό ποδήλατο

Ο στόλος των αυτοκινήτων της εταιρείας στο νησί μειώνεται στο μισό

Πρωτοβουλίες βιωσιμότητας πρόκειται να υιοθετήσει ο Όμιλος ΤUI για αρχή στη Ρόδο, στο πλαίσιο του Co-Lab Rhodes, ώστε να δοκιμαστούν και να μεταφερθούν σταδιακά σε άλλους προορισμούς διακοπών, προωθώντας τον βιώσιμο μετασχηματισμό της τουριστικής βιομηχανίας. Tο The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination που ιδρύθηκε στις αρχές του 2022, είναι μια συνεργασία του Ομίλου TUI/TUI Care Foundation και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, με στόχο την ανάδειξη της Ρόδου σε διεθνή φάρο και πρότυπο για την ολιστική βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών διακοπών.

Η TUI δίνει έμφαση τόσο στις μεγάλες στρατηγικές πρωτοβουλίες, όσο και στα μικρότερα έργα με άμεση εφαρμογή που μπορούν να γίνουν πρότυπα για άλλους προορισμούς. Από εδώ και στο εξής, για παράδειγμα, η ομάδα εξυπηρέτησης της TUI στη Ρόδο (250 ατόμων) θα μετακινείται από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο με νέα ποδήλατα, 30 ηλεκτρικά και 30 συμβατικά.

Ο στόλος ποδηλάτων της TUI θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίου, παρέχοντας στην ομάδα της Ρόδου πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές μεταφοράς. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα χρησιμοποιούνται για αποστάσεις μεγαλύτερες από 40 λεπτά με τα πόδια, ενώ συμβατικά ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα στην ομάδα για αποστάσεις μεγαλύτερες από 20 λεπτά. Ο αριθμός των διαθέσιμων αυτοκινήτων θα μειωθεί από περισσότερα από 100 σε 60 και ακόμα περισσότερο μέχρι το 2024. Το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρικών ποδηλάτων φέρνει το νησί ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του να είναι κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2030.

“Τα σύντομα ταξίδια με το αυτοκίνητο γίνονται παρελθόν. Οι συνάδελφοι στην εξυπηρέτηση επισκεπτών χρησιμοποιούν ηλεκτρικά και συμβατικά ποδήλατα όταν πηγαίνουν από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο στο νησί. Μόνο για μεγαλύτερες αποστάσεις θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα. Το Co-Lab Rhodes είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει το πιλοτικό έργο και να αποκτηθούν γνώσεις”, λέει ο Sebastian Ebel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI.

Το πιλοτικό έργο των ηλεκτρικών ποδηλάτων αποτελεί μέρος της δέσμευσης της TUI για τη βιωσιμότητα. Στις αρχές του έτους παρουσίασε την ατζέντα της για την αειφορία, η οποία περιλαμβάνει φιλόδοξα σχέδια και στόχους για να μπορέσουν να ξεδιπλωθούν οι θετικές επιπτώσεις του τουρισμού και να μειωθεί σημαντικά το οικολογικό αποτύπωμα της εταιρείας. Οι μειώσεις των εκπομπών αερίων αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της δέσμευσης για περισσότερη βιωσιμότητα. Το 99% των εκπομπών της TUI παράγονται στους τομείς των αεροπορικών εταιρειών, της κρουαζιέρας και των ξενοδοχείων. Η TUI έχει θέσει φιλόδοξους στόχους μείωσης για το 2030, οι οποίοι έχουν επικυρωθεί και επιβεβαιωθεί από την ανεξάρτητη πρωτοβουλία Science Based Targets. Ωστόσο, οι εκπομπές παράγονται επίσης απευθείας στους προορισμούς, αν και σε συγκριτικά μικρότερες ποσότητες. Με τη στρατηγική της για βιώσιμες μεταφορές στον προορισμό, η TUI εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών και σε αυτές τις περιοχές και θα προσφέρει πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τις τοπικές μεταφορές στον προορισμό διακοπών.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη