“Η πεντάμορφη και η αγέλη” το Σάββατο στην Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

Με μικρή καθυστέρηση λόγω της υγειονομικής κατάστασης, η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας ξεκινά το Σάββατο 29/1 τις προβολές της για το 2022. Σπάζοντας την άτυπη παράδοση που ήθελε την πρώτη ταινία της χρονιάς να έχει στοιχεία κωμωδίας ή σάτιρας, η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας επέλεξε να προβάλει μια ταινία επίκαιρη, βασισμένη σε αληθινή ιστορία, που εξερευνά τον αγώνα μιας γυναίκας ενάντια σε μια κοινωνία με αυταρχικούς θεσμούς και δομές.

Η πεντάμορφη και η αγέλη
– Eπίσημη Πρόταση της Τυνησίας για το Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2019
– Επίσημη Συμμετοχή “Ένα Κάποιο Βλέμμα”- Διεθνές Φεστιβάλ Καννών
– Επίσημη Συμμετοχή “Νύχτες Πρεμιέρας” – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Είδος: Δραματικό θρίλερ
Σκηνοθεσία: Kaouther Ben Hania
Σενάριο: Kaouther Ben Hania
Πρωταγωνιστούν: Mariam Al Ferjani, Ghanem Zrelli
Παραγωγή: Τυνησία, Γαλλία, 2017
Διάρκεια: 95′

Υπόθεση:
Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, η Mariam, μια νεαρή Τυνήσια, συναντά τον μυστηριώδη Youssef και φεύγει μαζί του. Μια μεγάλη νύχτα ξεκινά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να παλέψει για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά της. Πώς όμως μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη, όταν αυτή είναι στα χέρια των βασανιστών;

Η πολιτικά και συναισθηματικά φορτισμένη ταινία της Καουτέρ Μπεν Χάνια, τοποθετείται στην Τυνησία την επαύριο της Αραβικής Άνοιξης, αντλεί έμπνευση από αληθινά γεγονότα και χωρίζεται σε εννέα ενότητες – μονοπλάνα. Ανεξάρτητα από το χωροχρονικό του πλαίσιο, το θαρραλέο πόνημα της Τυνήσιας σκηνοθέτιδας παίρνει τις διαστάσεις μιας διαρκούς μάχης που κάθε γυναίκα -και κάθε κοινωνία- οφείλει να δίνει ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και τις καταπιεστικές εκφάνσεις της πατριαρχίας.

Trailer:

Ώρα έναρξης: 20:45 | Αμφιθέατρο Οινοποιείου Μπουτάρη, Μεγαλοχώρι
Γενική είσοδος: 6 ευρώ

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες (είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με επίδειξη πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη