Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στον διαγωνισμό για το European Young Chef Award

Δηλώσεις συμμετοχής για νέους σεφ 18-26 ετών, από όλα τα νησιά της Περιφέρειας, μέχρι τις 18 Αυγούστου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα δώσει και πάλι το “παρών” στον διαγωνισμό European Young Chef Award 2021, που θα διεξαχθεί στις 22-24 Νοεμβρίου, στο Μίνιο της Πορτογαλίας.

Η μέχρι σήμερα παρουσία της Περιφέρειας στον ετήσιο αυτό διαγωνισμό έχει αποφέρει δύο χρυσά μετάλλια, το 2016 με τον Σταμάτη Μισομικέ στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και το 2019 με την Ειρήνη Γεωργουδιού στη Ρόδο, καθώς και ένα χάλκινο με τον Αντώνη Δημοβασίλη στο Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, γεγονός που αναδεικνύει τις μεγάλες γαστρονομικές δυνατότητες των νησιών μας. “Αναμφίβολα η γαστρονομία παίζει κυρίαρχο ρόλο στην προσέλκυση τουριστών υψηλής ποιότητας, γι’ αυτό και η Περιφέρεια δίνει έμφαση στην πολυδιαφημισμένη αυτή εκδήλωση με οργανωμένη παρουσία” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προκειμένου να αναδειχθεί ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό, θα προηγηθούν προκριματικοί διαγωνισμοί σε Ρόδο, Σύρο, Μύκονο, Πάρο και Κω. Οι πέντε επιμέρους νικητές που θα προκύψουν από τριμελή επιτροπή που θα αποτελείται από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στην Κω, όπου θα κριθούν από πενταμελή επιτροπή, παρούσας και της πρέσβη της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου, Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Στους τοπικούς προκριματικούς διαγωνισμούς μπορούν να πάρουν μέρος νεαροί σεφ ηλικίας 18-26 ετών από όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που είναι σπουδαστές σχολών μαγειρικής ή έχουν αποφοιτήσει από σχολή μαγειρικής το τελευταίο έτος. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 18/8 εδώ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6932255885 Νίκος Χριστοφόρου – Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, 2241360567 Τάνια Ρούσσου – Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Δωδεκανήσου


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη