14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πρώτη αιμοκάθαρση στο Γ.Ν. Θήρας

Share

Μετά από τρία και πλέον χρόνια αναμονής, σήμερα (17/12) τέθηκε σε λειτουργία η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ένα αίτημα που τις τελευταίες ημέρες έγινε ακόμα πιο επιτακτικό λόγω της επικείμενης έξωσης του ιδιωτικού κέντρου που μέχρι τώρα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των 18 νεφροπαθών του νησιού.

Σήμερα έγινε αιμοκάθαρση σε έναν ασθενή, ενώ αύριο θα προσέλθουν στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση τρεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΕΜΥ ΑΕ, “για να επιτευχθεί η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού χρειάστηκε η άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της ΑΕΜΥ ΑΕ, των φορέων της τοπικής κοινωνίας της Σαντορίνης και της Διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας”.

Θυμίζουμε πάντως πως ο νεφρολόγος που ήρθε για να αναλάβει την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου, μετακινήθηκε προσωρινά (ως τις 10/1/20) από τη Ρόδο. Για να μπορέσει η μονάδα να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των νεφροπαθών του νησιού, απαιτείται περισσότερο -και φυσικά μόνιμο- ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και περισσότερες θέσεις αιμοκάθαρσης.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη