Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ακρόπολη την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της

"Με τη φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους, θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα"

Με την ευκαιρία της σημερινής (18/5) Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων και του ανοίγματος και πάλι των αρχαιολογικών χώρων, μετά από την άρση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Ακρόπολη, συνοδευόμενη από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, η Κυρία Σακελλαροπούλου, έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, το κάλλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίζουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο και τόνισε ότι “Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη”.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι “και με τη φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους -και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων- θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα”.

Αναφερόμενη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και το άνοιγμα από σήμερα για το κοινό των αρχαιολογικών χώρων, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια σύμπτωση σχεδόν συμβολική. “Από τη μία ο «ψηφιακός» εορτασμός της ημέρας, όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι και από την άλλη η ελεύθερη περιήγηση στους ανοικτούς και επισκέψιμους τόπους, που σφράγισε η ιστορία και η τέχνη των προγόνων μας”.

Παράλληλα, τόνισε ότι “είναι μια γόνιμη συμπόρευση διότι χάρη στις νέες τεχνολογίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα μπορούμε με τον παραδοσιακό τρόπο να επικοινωνούμε και να αλληλεπιδρούμε με τα τεκμήρια του παρελθόντος”.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: “Είναι μια ξεχωριστή μέρα για την Ελλάδα και φυσικά για το υπουργείο Πολιτισμού η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, την οποία συνδυάσαμε με την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων σε όλη την επικράτεια. Είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα των 63-64 ημερών που οι αρχαιολογικοί χώροι έμειναν σιωπηλοί, χωρίς τους επισκέπτες τους, εξαιτίας της καραντίνας του κορονοϊού. Όμως έτσι έπρεπε να γίνει. Και τώρα πλέον πρέπει όλοι να συνδυάσουμε την επίσκεψή μας, την “ψυχαγωγία” που προσφέρουν τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, και τα μουσεία σε λίγο, με τα μέτρα ασφαλείας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή επαναλειτουργία της Ακρόπολης λαμβάνει παγκοσμίως ευρύτατη δημοσιότητα, καθώς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τη θεωρούν εμβληματική της άρσης των περιορισμών που επιβλήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη για την καταπολέμηση της πανδημίας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη