Με αφορμή δημοσίευμα ηλεκτρονικής έκδοσης ημερήσιας εφημερίδας που εμφανίζει τη Σαντορίνη ως ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή, δημιουργώντας την εντύπωση επικείμενης επιβολής τοπικού lockdown, ο Δήμος Θήρας διευκρινίζει τα παρακάτω:

“Το προαναφερόμενο δημοσίευμα, προκειμένου να καταλήξει στο συμπέρασμα περί υψηλού ιικού φορτίου στη Σαντορίνη, έλαβε υπόψη έναν μόνο δείκτη απ’ όσους περιλαμβάνονται στην έκθεση της επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα αφορά την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Εκείνη την ημέρα, η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (στην οποία ανήκουν η Σαντορίνη, η Θηρασιά, η Ίος, η Σίκινος, η Φολέγανδρος και η Ανάφη) κατέγραψε δύο κρούσματα, με αποτέλεσμα να εμφανίζει αυξημένο ημερήσιο ποσοστό (10,59), υπολογιζόμενο με αναγωγή σε πληθυσμό 100.000 κατοίκων.

Το στοιχείο αυτό από μόνο του δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού παρουσιάζει την επιδημιολογική εικόνα μίας μόνο ημέρας. Έτσι στις 10 Ιανουαρίου που δεν υπήρχε κρούσμα το ποσοστό αυτό ήταν μηδέν. Στις 13 Ιανουαρίου, χωρίς κρούσμα ήταν και πάλι μηδέν. Στις 12 Ιανουαρίου όπου στη Σαντορίνη καταγράφηκε ένα κρούσμα, το ποσοστό ήταν 5,3.

Διαφήμιση

Ο δείκτης της έκθεσης του ΕΟΔΥ που έχει σημασία και απεικονίζει την πραγματικότητα είναι ο μέσος όρος των κρουσμάτων σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση. Στον δείκτη αυτό η Σαντορίνη εμφανίζεται με 0,30 κρούσματα ημερησίως, ποσοστό από τα χαμηλότερα πανελληνίως.

Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος Θήρας θέλει για μία ακόμη φορά, με τρόπο κατηγορηματικό και απόλυτο να διαβεβαιώσει ότι η Σαντορίνη παραμένει και κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας ένας απόλυτα ασφαλής υγειονομικά προορισμός.

Ως Δήμος συνεχίζουμε την εφαρμογή προληπτικών μέτρων υγειονομικής προστασίας και σε συνεργασία με τις κρατικές αρχές και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, τηρούμε με υπευθυνότητα τους υγειονομικούς κανόνες, εμποδίζουμε την διασπορά του ιού στην κοινότητα και προστατεύουμε την υγεία και τη ζωή των κατοίκων.

Έχοντας θωρακίσει υγειονομικά το νησί μας και εν αναμονή των θετικών επιπτώσεων των εμβολιασμών, προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους πολυάριθμους φίλους μας απ’ όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας και πάλι τη Σαντορίνη κορυφαίο τουριστικό προορισμό.”

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here