Η Σαντορίνη στα χέρια συλλεκτών νομισμάτων φέτος το καλοκαίρι

“Σαντορίνη, το νησί από λάβα / Santorini, the island of lava” θα είναι ο τίτλος της Επιμελημένης Σειράς Ελληνικών Κερμάτων Ευρώ για τη Σαντορίνη, που θα διατεθεί εντός των προσεχών μηνών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος. Τη σχετική είδηση, για την κυκλοφορία συλλεκτικών κερμάτων με θέμα τη Σαντορίνη, είχε δημοσιεύσει ήδη το “ατλαντίς” από τις 15/3/2012.

Πρόκειται για ένα από τα προϊόντα που συμπεριλήφθηκαν στο Νομισματικό Πρόγραμμα της χώρας για το έτος 2012 και θα διατεθεί σε συσκευασία απλού εντύπου Blister, στην περιορισμένη ποσότητα των 20.000 τμχ και με τιμή 20€ έκαστο, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Πιο συγκεκριμένα, κάθε συσκευασία θα περιέχει οκτώ (8) κέρματα ευρώ διαφορετικών αξιών (2€, 1€, 0,50€, 0,20€, 0,10€, 0,05€, 0,02€, 0,01€).

Πιθανοί αγοραστές (συλλέκτες / έμποροι / επιχειρηματίες) μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Θήρας (Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου – τηλ. 2286360101 και 109) προκειμένου να καταχωρηθεί και να προωθηθεί το σχετικό αίτημά τους, εγκαίρως, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα προϊόν για το οποίο έχει ήδη εκδηλωθεί μεγάλη ζήτηση από την εμπορική και συλλεκτική αγορά τόσο του εξωτερικού, όσο και του εσωτερικού. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει το πολύ 20 τμχ, ενώ αν το ενδιαφέρον ξεπεράσει την ποσότητα που έχει προκαθοριστεί για παραγωγή, αναλόγως θα μειωθεί ο μέγιστος αριθμός τεμαχίων που θα μπορεί να προμηθευτεί κάποιος. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η σειρά αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Αύγουστο.

Θυμίζουμε ότι αφορμή για να συμπεριληφθεί η Σαντορίνη στη φετινή σειρά συλλεκτικών νομισμάτων αποτέλεσε η ανάδειξή της ως το το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2011 μετά από σχετική ψηφοφορία από το Travel & Leisure NY.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη