Η Σαντορίνη στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί και πάλι στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας, το πρωί της Τρίτης 16/4, για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”. Με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου και όπως ορίζει το τελετουργικό, την Αφή θα κάνει η Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, στον χώρο του ναού της Ήρας, στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, απαγγέλοντας την επίκληση στον θεό του ήλιου Απόλλωνα, ώστε να ανάψει η δάδα.

Από την Αρχαία Ολυμπία και τον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, η Φλόγα θα ξεκινήσει ένα ταξίδι έντεκα ημερών ανά την Ελλάδα, διανύοντας περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους, για να καταλήξει την Παρασκευή 26/4, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα παραδοθεί στους φετινούς διοργανωτές.

Την τέταρτη μέρα του ταξιδιού της, την Παρασκευή 19/4, η Φλόγα θα βρεθεί σε τρία νησιά των Κυκλάδων, καθώς θα ξεκινήσει από τη Σαντορίνη και θα συνεχίσει προς Νάξο και Πάρο.

Τη Φλόγα θα μεταφέρει από την Ελευσίνα στη Σαντορίνη στρατιωτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας περίπου στις 08:45. Από το αεροδρόμιο του νησιού, θα μεταφερθεί στο σημείο εκκίνησης της λαμπαδηδρομίας, που θα είναι η πλατεία του Αγίου Γερασίμου, στο Φηροστεφάνι.

Η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024

Από εκεί, στις 09:45, πέντε λαμπαδηδρόμοι διαδοχικά θα τη μεταφέρουν έξω από τη Μητρόπολη στα Φηρά, όπου στις 10:00 θα ξεκινήσει η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας. Στις 11:30, οπότε και θα λήξει η τελετή, ο έκτος και τελευταίος λαμπαδηδρόμος επί σαντορινιού εδάφους θα παραδώσει τη Φλόγα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της στη Νάξο και έπειτα στην Πάρο και τον Πειραιά.

Για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελλάδα στη Γαλλία, η Οργανωτική Επιτροπή “Παρίσι 2024” επέλεξε ένα τρικάταρτο εμβληματικό ιστιοφόρο, το Belem. Το πλοίο θα διασχίσει την Μεσόγειο και θα φτάσει στην πόλη της Μασσαλίας, πρώτο σταθμό της λαμπαδηδρομίας επί γαλλικού εδάφους, ώστε η Φλόγα να συνεχίσει το ταξίδι της μέχρι το Παρίσι και την Τελετή Έναρξης των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη