Ελευθεροτυπία: Η Σαντορίνη ξαναβρήκε τους ρυθμούς της αλλά ζητεί ευθύνες για το μπλακ άουτ

Εκτενή αναφορά στις διεκδικήσεις του Δήμου Θήρας από τη ΔΕΗ, για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση το 15αύγουστο, κάνει η Ελευθεροτυπία, με άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Κιούση, που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο 31/8/2013.

Το άρθρο περιλαμβάνει δηλώσεις του Δημάρχου Θήρας Αναστάσου Νικολάου Ζώρζου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση προκάλεσαν ζημιές σε ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων -και οικονομικές και στην ίδια τους τη φήμη και την αξιοπιστία τους- και είναι κάτι που δεν πρέπει να αγνοηθεί ούτε και να ξεχασθεί. Για να φθάσει η Σαντορίνη σήμερα να είναι ο πλέον προβεβλημένος τουριστικός προορισμός της χώρας, οι επιχειρηματίες της επένδυσαν σημαντικά ποσά και έδωσαν την ψυχή τους για να δημιουργήσουν υποδομές και επιχειρήσεις και να προβάλουν το νησί. Η εικόνα της Σαντορίνης υπέστη όμως και συνολική φθορά και αυτός που την προκάλεσε, δηλαδή η ΔΕΗ, οφείλει να συμβάλει στην αποκατάστασή της. Ελπίζουμε να το πράξει. Πρέπει να το πράξει. Είναι μια υπόθεση που θα χρειαστεί χρόνο, χρήματα και επιμονή. Η πολιτεία δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός. Τα γεγονότα θα επιβεβαιώσουν τις πραγματικές προθέσεις της και τη συνέπεια ή μη λόγων και πράξεων».

Στο ίδιο άρθρο ο Αντιδήμαρχος Θήρας Μάρκος Καφούρος παροτρύνει τους αναγώστες της εφημερίδας να επισκεφθούν τη Σαντορίνη αυτή την εποχή λέγοντας επιγραμματικά «Οι αρχαιολογικοί χώροι, το Ακρωτήρι, οι παραλίες και τα γύρω νησιά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό του αποκαλόκαιρου. Αξίζει να το απολαύσετε, η φιλοξενία θα είναι υπέροχη. Οι θηραϊκοί αμπελώνες, που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του τρύγου, τα οινοποιεία με τα κρασιά μας, τα τοπικά προϊόντα, τα ντοματίνια, τα κολοκύθια, οι μελιτζάνες. Μη ξεχνάμε πως από τη συγκαλλιέργεια της φάβας με το αμπέλι, ο Σαντορινιός αγρότης καταφέρνει αφ’ ενός να αυξήσει το εισόδημά του κατά 80%, αφ’ ετέρου να παράγει και εισάγει στην αγορά ένα μοναδικό προϊόν που γρήγορα γίνεται περιζήτητο, χάριν της υψηλής διαιτητικής του αξίας και της μοναδικής γεύσης του.»

Το πλήρες κείμενο του άρθρου μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη