72χρονη Βουλγάρα διακινήτρια μη νόμιμων αλλοδαπών

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου συνελήφθησαν, την Παρασκευή 30/8/2013 στη Σαντορίνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, μια 72χρονη υπήκοος Βουλγαρίας και δυο γυναίκες υπήκοοι Συρίας ηλικίας 25 και 52 ετών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Επίσης, στο ίδιο αεροδρόμιο συνελήφθησαν ακόμη πέντε αλλοδαποί και συγκεκριμένα δυο άνδρες υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 25 και 28 ετών, και τρεις γυναίκες υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 28, 26 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Ειδικότερα χθες πρώτες πρωινές ώρες, προσήλθαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας η 72χρονη συνοδεύοντας τις δυο Σύριες και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για Παλέρμο Ιταλίας, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι η 72χρονη μετέφερε ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά στη Θήρα τις δυο Σύριες και τις διευκόλυνε έναντι αμοιβής, να εκδώσουν κάρτες επιβίβασης και να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους με σκοπό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τους πέντε υπηκόους Συρίας και Νιγηρίας κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου επιχείρησαν να ταξιδέψουν με την ίδια πτήση κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

o       Τρία (3) πλαστά δελτία ταυτότητας αρχών Γαλλίας
o       Δυο (2) πλαστά δελτία ταυτότητας αρχών Βουλγαρίας
o       Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας αρχών Ιταλίας
o       Ένα (1) πλαστό διαβατήριο αρχών Γκάνα
o       Επτά (7) κάρτες επιβίβασης
o       Τρία (3) ηλεκτρονικά αεροπορικά εισιτήρια
o       Δυο (2) ακτοπλοϊκά εισιτήρια
o       Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη