Η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη του Covid-19

Με 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα ξεκινά ο Ιούλιος. Από αυτά, ένα εντοπίστηκε στη Ροδόπη, δύο στην Καστοριά, ένα στην Αττική, οκτώ στην Περιφεραική Ενότητα Ξάνθης, τέσσερα είναι εισαγόμενα από το τελωνείο του Προμαχώνα, δύο από την Αλβανία, τέσσερα από πτήσεις κι ένα από την Κάρπαθο. Όσον αφορά το κρούσμα από την Κάρπαθο, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για Ελληνοαμερικανό, ο οποίος διεκομίσθη με ειδική κάψουλα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.432, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Τα 777 (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.906 (55,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 315.982 κλινικά δείγματα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (4 γυναίκες και 5 άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 58 έτη. To 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 119 ασθενείς.

Τέλος, το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη