Η στρατηγική “Έξυπνης Εξειδίκευσης” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

perifereia_el_160x160Στο διαδικτυακό τόπο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει αναρτηθεί το κείμενο της Στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας για Έξυπνη Εξειδίκευση η οποία παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Καινοτομίας που συνεδρίασε στη Σύρο στις 6 Φεβρουαρίου 2014.

Η εμβληματική πρωτοβουλία «Έξυπνη Εξειδίκευση» πειλαμβάνεται στη στρατηγική για την επόμενη δεκαετία που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και που είναι γνωστή ως «Ευρώπη 2020».

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στη διαδικασία αναγνώρισης και εντοπισμού ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων συγκεκριμένων περιοχών ή τμημάτων της αγοράς και στη συγκέντρωση τοπικών παραγόντων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και πόρους γύρω από ένα όραμα για το μέλλον.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αφού έλαβε υπόψη την υπάρχουσα κατάσταση και το δυναμικό της Περιφέρειας για την καινοτομία, διαβουλεύτηκε με τους εμπλεκόμενους φορείς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου και βρίσκεται στη φάση διαβούλευσης και επικύρωσης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Το πλήρες κείμενο της Στρατηγικής είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση:
https://drive.google.com/file/d/0B_9uF1buOClGV3BkelcwVlltWjg/edit?usp=sharing

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη