14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Η τελευταία μονομαχία” τη Δευτέρα 23/1 στην Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

Share

Οι εβδομαδιαίες προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας συνεχίζονται τη Δευτέρα 23/1 με μια ταινία που διαδραματίζεται στα μέσα του Εκατονταετούς Πολέμου και πραγματεύεται την καθεστηκυία εξουσία των ανδρών, τις αδυναμίες της δικαιοσύνης και τη δύναμη και το σθένος μιας γυναίκας που είναι πρόθυμη να υπερασπιστεί ολομόναχη την αλήθεια. Μια ιστορία προδοσίας και εκδίκησης, με τη σκηνοθετική υπογραφή του οραματιστή δημιουργού και τέσσερις φορές υποψήφιου για Όσκαρ Ρίντλεϊ Σκοτ.

Η τελευταία μονομαχία

Είδος: Ιστορικό δράμα
Σενάριο: Νικόλ Χολοφτσένερ, Μπεν Άφλεκ, Ματ Ντέιμον
Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Άνταμ Ντράιβερ, Τζόντι Κόμερ, Χάριετ Γουόλτερ, Μπεν Άφλεκ, Άλεξ Λόδερ, Μάρτον Τσόκας, Ταλούλα Χάντον
Παραγωγή: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, 2021
Διάρκεια: 152′

Υπόθεση: Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ξετυλίγει μακροχρόνιες εικασίες για την τελευταία επίσημη μονομαχία στη Γαλλία του 1386 ανάμεσα στον Σερ Ζαν ντε Καρούζ και τον Ζακ Λε Γκρι, δύο φίλων που κατέληξαν να γίνουν άσπονδοι εχθροί. Ο Καρούζ είναι ένας αξιοσέβαστος ιππότης, διάσημος για τη γενναιότητά του και τις εξαιρετικές του ικανότητες στο πεδίο της μάχης. Ο Λε Γκρι είναι ένας Νορμανδός ακόλουθος, του οποίου η ευφυΐα και η ευφράδεια τον καθιστούν έναν από τους πλέον αξιοθαύμαστους ευγενείς στα δικαστήρια. Όταν η σύζυγος του Καρούζ δέχεται βίαιη επίθεση από τον Λε Γκρι, μια κατηγορία την οποία εκείνος αρνείται, εκείνη δεν δέχεται να παραμείνει σιωπηλή και κατηγορεί ευθέως τον κακοποιητή της, μια πράξη απαράμιλλου θάρρους που θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο. Η επακόλουθη μονομαχία μέχρι θανάτου θέτει τη μοίρα και των τριών στα χέρια του Θεού.

Δευτέρα 23/1 | Ώρα έναρξης: 20:45 | Κινηματογράφος Villaggio, Καμάρι | Είσοδος: 7 ευρώ, 5 ευρώ (μέλη ΚΛΘ)

Trailer:

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη