Η τέχνη του αργαλειού για 3 Κυριακές στο SAF

Εμπλουτίζοντας με νέες θεματικές τα εκπαιδευτικά του εργαστήρια, το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) μας καλεί να γνωρίσουμε την τέχνη του αργαλειού, του γνωστού αρχαίου οικιακού εργαλείου που το συναντάμε στους μύθους, στις παραδόσεις και στα υφαντά κάθε χρήσεως από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Τα σεμινάρια αργαλειού θα γίνουν τις τρεις επόμενες Κυριακές, 12, 19 και 26 Φεβρουαρίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το μέσο ύφανσης που χρησιμοποιούνταν κατά την προβιομηχανική εποχή, κυρίως στις αγροτικές περιοχές, αλλά και να έρθουν σε άμεση επαφή με την Τέχνη της υφαντικής. Θα κατασκευάσουν τον δικό τους ξύλινο χειροποίητο αργαλειό με την τοποθέτηση στημονιού και θα δημιουργήσουν τα δικά τους υφαντά, εικαστικά κοσμήματα, τσάντες και άλλα χρηστικά αντικείμενα.

Συμμετοχή: 20 ευρώ / μάθημα. Συμπεριλαμβάνονται τα υλικά κατασκευής του ατομικού αργαλειού καθώς και τα υλικά – υφάσματα κατασκευής του εκάστοτε αντικειμένου

Πρώτο μάθημα την Κυριακή 12/2, ώρα 10:00-13:00.

Συντονίστρια εργαστηρίου: Σοφία Κρητικού

H συμμετοχή εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα 2286085141 (καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης ώρες 10:00-16:00). Τηρείται σειρά προτεραιότητας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη