Μουσικά εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους θα γεμίσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης (SAF) στη Βλυχάδα, αυτό το Σαββατοκύριακο, 11-12 Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα:

mousikes_tou_kosmou– Μουσικό εργαστήρι για παιδιά: Δίνω φωνή στο σώμα μου – Οι μουσικές του κόσμου
Πρόκειται για βιωματικό μουσικό εργαστήρι με βάση τη φωνή και τον ρυθμό, που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού  (5-12 ετών). Τα φετινά επιμέρους μαθήματα συνθέτουν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου. Τραγούδια και ρυθμοί από διάφορα μέρη της γης συντροφεύουν τους συμμετέχονται και δίνουν το έναυσμα για φωνητικές και ρυθμικές ανακαλύψεις! Παιχνίδια, κινητικές δραστηριότητες, ρυθμοί με το σώμα και με άλλα αντικείμενα, χορός, πολυφωνία και αυτοσχεδιασμός είναι μερικές από τις εμπειρίες που βιώνουν τα παιδιά, τραγουδώντας σε διάφορες γλώσσες.

Στόχοι του εργαστηρίου είναι η ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση των παιδιών, η ανάπτυξη της φωνητικής και ρυθμικής τους ικανότητας, η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους και η αφύπνιση αγάπης και σεβασμού προς διάφορες μουσικές παραδόσεις.

Πότε:[col type=”half”]

Σάββατο 11/2
16:00-17:30 για παιδιά των τάξεων Α, Β, Γ Δημοτικού
18:00-19:30 για παιδιά των τάξεων Δ, Ε, Στ Δημοτικού[/col]

[col type=”half last”]

Κυριακή 12/2
10:30-12:00 για παιδιά των τάξεων Α, Β, Γ Δημοτικού
12:30-14:00 για παιδιά των τάξεων Δ, Ε, Στ Δημοτικού[/col]

Συμμετοχή: δωρεάν | Συντονίστριες εργαστηρίου: Στέλλα Χροναίου, Ειρήνη Χαριτάκη

– Εργαστήρι πολυφωνικού τραγουδιού για ενήλικες

Απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες έως 100 χρόνων! Η συμμετοχή σε ένα φωνητικό σύνολο αποτελεί πάντα μία μοναδική εμπειρία αυτοέκφρασης και αυτοανάπτυξης παράλληλη με την εξέλιξη του ήχου του συνόλου.

polyfoniko_TragoudiΣτο συγκεκριμένο εργαστήρι ένας από τους κύριους στόχους είναι να αναγνωριστεί και να καλλιεργηθεί η προσωπική χροιά του κάθε συμμετέχοντα, ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από ποικιλία ηχοχρωμάτων. Δίνεται έμφαση στη φωνητική τεχνική, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η προσωπικότητα της κάθε φωνής.

Το εργαστήρι περιλαμβάνει φωνητικές και ακουστικές ασκήσεις με στόχο την εκπαίδευση στο δίφωνο και τρίφωνο πολυφωνικό τραγούδι. Το ρεπερτόριο που θα διδαχθεί εκτείνεται από παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας και του κόσμου έως πιο σύγχρονα τραγούδια.

Πότε:
Σάββατο 11/2
Ώρες:
20.00-21.30

Συμμετοχή: 5 € / μάθημα | Συντονίστριες εργαστηρίου: Στέλλα Χροναίου, Ειρήνη Χαριτάκη


Και για τα δύο παραπάνω εργαστήρια η συμμετοχή εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο
2286085141 (καθημερινά 10:00-16:00 εκτός Δευτέρας και Τρίτης). Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Print Friendly, PDF & Email