Η τουριστική κίνηση από Ιταλία

Οι κυρίες Φλώρα Αναπλιώτη και Μαριάννα Ασιμή εκπροσώπησαν το Δήμο Θήρας στη έκθεση BIT στο Μιλάνο

Διατήρηση των μεγεθών της αναμένεται να παρουσιάσει η φετινή τουριστική κίνηση από την Ιταλία προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, τους οποίους συνάντησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος κατά την επίσκεψή του στην έκθεση BIT, στο Μιλάνο.

Από τις επαφές του υφυπουργού προέκυψε ότι οι παράγοντες του τουρισμού στηρίζουν την Ελλάδα ως προορισμό και επενδύουν στη χώρα μας με εκδόσεις, διαφήμιση και σχετικές ενέργειες που καταδεικνύουν ότι οι Ιταλοί επενδύουν στην ελληνική τουριστική αγορά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλιβιζάτος συνάντησε τους tour operators: Αlpi Tour (με κίνηση 90.000 τουρίστες προς Ελλάδα το χρόνο), Settemari (35.000), Eden (35.000), Mediterraneo (15.000), Well Tours (13.000), καθώς και τις ανερχόμενες Viaggi de Tourchese και Marevero.
Ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιταλών Tour Operator (ASTOI) κ. Ρομπέρτο Κορμπέλα δήλωσε ότι οι Ιταλοί τουρίστες θα έρθουν και φέτος στην Ελλάδα, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Επισημαίνεται ότι περίπου 1,3 εκατομμύρια Ιταλοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας ενώ χαρακτηριστικό της Ιταλικής Αγοράς είναι τα δεκάδες μικρά τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται με προορισμό την Ελλάδα.

Παράλληλα με την έκθεση τo γραφείο ΕΟΤ Μιλάνου, σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών της περιοχής Brera και υπό την αιγίδα του Δήμου του Μιλάνου διοργάνωσε μια εβδομάδα αφιερωμένη στην Ελλάδα, με ανάλογη διακόσμηση των βιτρινών, πολιτιστικές εκδηλώσεις και προσφορά ελληνικών προϊόντων και κρασιού διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη