Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δήμητρα Σταματέλου στη Σαντορίνη

Καταγγελία της ΚΟ Σαντορίνης ΚΚΕ για τη μη παραχώρηση της κεντρικής πλατείας Καμαρίου για τη διεξαγωγή πολιτικής εκδήλωσης

Ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, τις επόμενες ημέρες θα περιοδεύσει στη Σαντορίνη η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δήμητρα Σταματέλου, νοσοκομειακή γιατρός και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Το πρόγραμμα της περιοδείας της είναι το ακόλουθο:

Την Πέμπτη 16/5, ώρα 19:30, στην καφετέρια “Αντάμα” στη Μεσαριά, θα συμμετάσχει σε συζήτηση με υγειονομικούς για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και την κατάσταση των δομών υγείας στο νησί.

Την Παρασκευή 17/5:

  • στις 11:00 θα περιοδεύσει στο χώρο της αιμοδοσίας,
  • στις 12:00 θα συναντηθεί με το ΔΣ των εργαζομένων του Δήμου Θήρας,
  • στις 14:00 θα περιοδεύσει στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας,
  • στις 19:00 θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση της Κ.Ο. Σαντορίνης του ΚΚΕ στην πλατεία του εμπορικού κέντρου στο Καμάρι.
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Παράλληλα με την ανακοίνωση της προεκλογικής ομιλίας της κας Σταματέλου, η ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ προχώρησε και σε καταγγελία της Δημοτικής Αρχής για την άρνηση παραχώρησης της πλατείας Καμαρίου για τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης-ομιλίας.

“Αξιοποιώντας ως πρόσχημα το μνημείο των πεσόντων, αιτιολόγησε την άρνηση θεωρώντας ασέβεια την πραγματοποίηση πολιτικής εκδήλωσης στην πλατεία εν τω συνόλω. Να θυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή και στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου ότι οι πεσόντες που τιμώνται στα μνημεία σε όλη τη χώρα αλλά και οι χιλιάδες άλλοι γνωστοί και άγνωστοι που έπεσαν στον αγώνα για την ελευθερία, πάλεψαν ακριβώς για αυτό. Να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα χωρίς ζυγούς, να συζητάμε ελεύθερα, με το δικαίωμα να επικοινωνούμε τις ιδέες μας και να έχουμε πολιτική δράση” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Κ.Ο. Σαντορίνης ΚΚΕ, επισημαίνοντας παράλληλα πως “η άρνηση παραχώρησης του χώρου είναι ευθεία παρεμπόδιση της επικοινωνίας των θέσεων του ΚΚΕ σε προεκλογική περίοδο, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο δήμος δεν έχει φροντίσει, όπως έχει υποχρέωση, ούτε για τα στοιχειώδη σχετικά με την διαμόρφωση χώρων προβολής των θέσεων των κομμάτων”.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Συμπληρώνει επίσης πως “η προσχηματική δικαιολογία για το μνημείο των πεσόντων είναι εξόφθαλμη, αν αναλογιστεί κανείς ότι στις βουλευτικές εκλογές πριν από ένα χρόνο, άλλο πολιτικό κόμμα πραγματοποίησε συγκέντρωση στη συγκεκριμένη πλατεία, ενώ πριν από μερικούς μήνες πραγματοποιήθηκαν εκεί οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να προβλέπει αυτή την απαγόρευση”.

“Για εμάς οι δημόσιοι και δημοτικοί χώροι, οι πλατείες και τα πάρκα του νησιού πρέπει να αποτελούν ελεύθερους χώρους όχι μόνο ως προς την πρόσβαση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αλλά και ως προς την πολιτική δράση και διακίνηση ιδεών. Οφείλουν να αξιοποιούνται από τους φορείς του νησιού, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τα Σωματεία και φυσικά από πολιτικές οργανώσεις μέσω των οποίων εκφράζεται η ελεύθερη πολιτική δράση του λαού”, τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Σε επικοινωνία του Atlantea με τον Δήμο Θήρας σχετικά με τα όσα καταγγέλλει η Κ.Ο. Σαντορίνης ΚΚΕ, έγινε γνωστό πως για το μεσημέρι της Τετάρτης 15/5 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων που παίρνουν μέρος στις ευρωεκλογές, ώστε να καθοριστεί η προεκλογική παρουσία τους σε δημόσιους χώρους.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη