Ο. Κεφαλογιάννη: Το Υπ. Τουρισμού εργάζεται συστηματικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του οινοτουρισμού

Τη βούληση του υπουργείου Τουρισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ελλάδα εξέφρασε η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα της 1ης Συνεδρίασης του Συμβουλίου Οινοτουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Απευθυνόμενη στην επιστημονική κοινότητα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, αλλά και στα μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή, σημείωσε ότι αρμόδιο υπουργείο εργάζεται συστηματικά για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του οινοτουρισμού, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού συμβάλλει ενεργά στην βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών της χώρας.

Η κα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι είναι σε εξέλιξη το έργο της δημιουργίας ενός δικτύου προώθησης και προβολής των αγροτικών προϊόντων και προβολής της γαστρονομίας. Το εν λόγω έργο που γίνεται μέσω του ταμείο ανάκαμψης, η υπουργός σημείωσε ότι παράλληλα θα υπάρξει και ένας ψηφιακός διαδραστικός χάρτης όπου επιχειρήσεις και προϊόντα θα είναι ανιχνεύσιμες στους ψηφιακούς επισκέπτες.

“Το ελληνικό κρασί αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα” υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού και στάθηκε στην σημασία της επιτροπής του οινοτουρισμού, που γίνεται με την συνδρομή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Photo by Maksym Kaharlytskyi on Unsplash

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπυρίδων Κίντζιος σημείωσε ότι ο σκοπός του συμβουλίου είναι η επεξεργασία στρατηγικών προτάσεων που θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Τουρισμού προς υλοποίηση. “Βοηθάμε την χάραξη της νέας εποχής του οινοτουρισμού” ανέφερε ο κος Πρύτανης.

Αυτή τη στιγμή η χώρα διαθέτει 1.750 οινοποιεία, ενώ αυτά με σήμα επισκεψιμότητας ανέρχονται σε 100.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη