Σαντορίνη: Ιδέες Σαββατοκύριακου…

Με ποικίλες δράσεις και πολλές προτάσεις έρχεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 18:30 στο Μπελλώνειο, η βιβλιοδέτρια Θάλεια Μιχελάκη, καλεσμένη της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και της Εστίας Πύργου, θα μιλήσει για τις τέχνες του βιβλίου και την ιστορία της βιβλιοδεσίας. Όσοι θέλουν να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, μπορούν να πάρουν μέρος και στα σεμινάρια βιβλιοδεσίας που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στον Πύργο.

Η επόμενη συνάντηση της Φωτογραφικής Ομάδας Σαντορίνης το Σάββατο στις 19:00, στο Γυμνάσιο Φηρών, θα έχει θέμα “Το χρονικό της μνήμης”. Οι συναντήσεις της Φ.Ο.Σ. είναι πάντα ανοιχτές για όλους όσους ενδιαφέρονται για την φωτογραφία, ανεξάρτητα από τις γνώσεις τους ή τον φωτογραφικό τους εξοπλισμό.

Το πρωί της Κυριακής, τα θέματα πολιτικής προστασίας στη Σαντορίνη θα βρεθούν στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας στον κινηματογράφο Villaggio, με βασικούς ομιλητές τους Αντώνη Ραλλάτο, Κώστα Παπαζάχο και Γιώργο Βουγιουκαλάκη.

Μία μυσταγωγία για τα έγκατα της θηραϊκής γης έχει προγραμματίσει επίσης για το πρωί της Κυριακής στις 11:00 η Ιερά Μητρόπολη Θήρας και ο Ι.Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος Καρτεράδου. Με σημείο συνάντησης το εξωκκλήσι των Ταξιαρχών στο ορυχείο του Μεταξά (πρώην Μαυρομάτη) στο Μεγαλοχώρι, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γεωλογίας του ΕΚΠΑ Εύη Νομικού θα ξεναγήσει μικρούς και μεγάλους στα γεωλογικά στρώματα του νησιού.

Από τις 13:00 έως τις 19:00, το Κτήμα Αργυρού θα φιλοξενήσει την έκθεση κρασιού Estέres, που διοργανώνει η SanDrops. Θα συμμετέχουν ελληνικά οινοποιεία, σαντορινιά και μη, καθώς και εισαγωγείς κρασιών από οινοποιεία του εξωτερικού. Είσοδος ελεύθερη για επαγγελματίες και οινόφιλους.

Στις 18:00, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πύργου-Μεγαλοχωρίου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για γονείς, με εισηγήσεις από διατροφολόγους και θέμα “Χτίζοντας στα παιδιά μας σωστές διατροφικές συνήθειες”.

Το τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ Dappos Basketball League κορυφώνεται το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης, με τον μεγάλο τελικό, όπου θα αγωνιστούν οι Bombayers και ο Πήγασος, να είναι προγραμματισμένος στις 19:00. Θα προηγηθεί στις 16:00 ο μικρός τελικός μεταξύ Ballerz B.C και Wolves of 2 Brothers, ενώ στις 18:00 θα γίνει ο διαγωνισμός τριπόντων.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη