21.1 C
Santorini
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Ιδιοκτησιακή αλλαγή στην εταιρεία ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Συμφωνία Εξυγίανσης με την Premia Properties - Η δομή της συναλλαγής περιλαμβάνει τον διαχωρισμό των ακινήτων από την οινοποιητική/εμπορική δραστηριότητα - Η νέα Εταιρεία θα απορροφήσει το σύνολο του προσωπικού της Μπουτάρη

Πρωτοσέλιδα

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τη Μπουτάρη Οινοποιητική και τους πιστωτές της ανακοίνωσε η Premia Properties, προχωρώντας σε υπογραφή Συμφωνίας Εξυγίανσης για τις εταιρείες “Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ AE” & “Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ AE”. Τη Συμφωνία υπέγραψαν δεσμευτικά και οι χρηματοοικονομικοί πιστωτές της Μπουτάρης και τελεί υπό την αίρεση επικύρωσης από το αρμόδιο δικαστήριο (Πρωτοδικείο Βέροιας).

Με την επικύρωση της Συμφωνίας ρυθμίζεται το σύνολο υφιστάμενων υποχρεώσεων των εταιρειών της εταιρείας Μπουτάρη ύψους € 74 εκατ. (συμπεριλαμβανομένων € 35 εκατ. τραπεζικών δανείων, € 20 εκατ. χρέη προς το Δημόσιο, € 11 εκατ. υποχρεώσεις σε συνδεδεμένα μέρη και 7,5 εκατ. σε τρίτους). Το συνολικό τίμημα για ακίνητα, τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία και την αποπληρωμή υποχρεώσεων σε πιστωτές και Δημόσιο ανέρχεται σε € 20 εκατ. εκ των οποίων € 15,5 εκατ. μετρητά με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Premia Properties, η δομή της συναλλαγής περιλαμβάνει τον διαχωρισμό των ακινήτων από την οινοποιητική/εμπορική δραστηριότητα, δημιουργώντας μεγαλύτερη αξία σε όλους τους επενδυτές. Η Premia συμμετέχει ως επενδυτής για την ακίνητη περιουσία, ενώ η εταιρεία “SSG Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ” (θυγατρική της Sterner Stenhus Greece, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της Premia) συμμετέχει ως επενδυτής και θα αναλάβει την οινοποιητική παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα μέσω μεταβίβασης των σημάτων, των παραγωγικών μηχανημάτων, των αποθεμάτων και των αναμορφωμένων απαιτήσεων και υποχρεώσεων. Η SSG Ελληνικά Οινοποιεία, μετά την επικύρωση της εξυγίανσης, θα ξεκινήσει με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και δε θα έχει ληξιπρόθεσμα χρέη στο Ελληνικό Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Η νέα Εταιρεία θα απορροφήσει το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας Μπουτάρης.

Μεταξύ των ακινήτων που θα αποκτήσει η Premia Properties είναι κτήρια συνολικής έκτασης 28.000 τετραγωνικών μέτρων (5 οινοποιεία, κτήριο γραφείων στο Πικέρμι Αττικής, καθώς και άλλα κτήρια) και 5 αμπελώνες 600 στρεμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται στις καλύτερες τοποθεσίες παραγωγής οίνου της χώρας (Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντινεία, Νεμέα, Σαντορίνη, Κρήτη). Ορισμένα ακίνητα (όπως της Σαντορίνης και της Κνωσού) έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης στον κλάδο του οινοτουρισμού. Το επιχειρηματικό σχέδιο για την επόμενη πενταετία περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις στο brand Boutari, στα εμπορικά σήματα, στις παραγωγικές εγκαταστάσεις, εκσυγχρονισμό συστημάτων και οργανωτικών δομών, καθώς και περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Διαφήμιση

Με την επένδυση στην εταιρεία Μπουτάρη, η οποία λειτουργεί για πάνω από 140 χρόνια, ανοίγονται οι δυνατότητες για την εξυγίανση και την μελλοντική ανάπτυξη μιας ιστορικής επιχείρησης. Ο στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν τόσο οι παραγωγικές δυνατότητες όσο και η τεχνογνωσία και η εμπειρία που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό της Μπουτάρης, ώστε τα προϊόντα της να απολαμβάνονται από περισσότερους καταναλωτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Premia Properties & Διευθύνων Σύμβουλος της Sterner Stenhus Holding, Ηλίας Γεωργιάδης.

“Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία με τον σουηδικό όμιλο Sterner Stenhus καθώς μας δίνεται η δυνατότητα μιας υγιούς ανάπτυξης της Μπουτάρης, η οποία είναι συνώνυμο της ποιότητας στον χώρο της οινοποιίας στην Ελλάδα και στην συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή”, δήλωσε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Boutari Holding.

Διαφήμιση
  • Πίβα Λάββα - Τοπία του νου
  • Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
  • Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης
  • Akrotiri 40 years of research
  • Ταξίδια ζωής Πάρι Τσάρτα


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave
Διαφήμιση
Αλφαβητάρι Γαστρονομίας Γιώργου Πίττα

Ροή ειδήσεων

Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως σήμερα (4/12) αργά το απόγευμα, ενώ νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από...
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
Διαφήμιση