Ίδρυμα στη μνήμη του Τάκη Ηλιόπουλου για δράσεις στα νησιά

Τη δημιουργία του Ιδρύματος Ηλιόπουλου, στη μνήμη του πατέρα του, Τάκη Ηλιόπουλου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις στα νησιά, ανακοίνωσε χθες (23/2) ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της ακτοπλοϊκής εταιρείας Seajets.

Οι βασικοί πυλώνες που θα χρηματοδοτηθούν από το ίδρυμα, σε πρώτη φάση με 2 εκατ. ευρώ, είναι η θωράκιση της υγείας, η βελτίωση και ανάπτυξη της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε ο κος Ηλιόπουλος, η δράση του ιδρύματος θα ξεκινήσει μέσα στο 2023 με επικεφαλής τη σύζυγό του Άννα και την κόρη του Δέσποινα, ενώ έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τοπικούς φορείς των νησιών προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανάγκες όπου υπάρχουν. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες συζητήσεις για την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας όπως δράσεις για φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων κ.α.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

“Η εταιρεία δεν κοιτάει μόνο τις δραστηριότητες που αποφέρουν κέρδη αλλά κοιτάει παράλληλα πώς θα ενισχύει τα νησιά, με αγάπη, με ενδιαφέρον και θα τολμούσα να πω και με ανιδιοτέλεια”, ανέφερε ο ίδιος.

“Ο πατέρας μου δεν θα μπορούσε να χαθεί έτσι τυχαία από τη μνήμη και το μυαλό μας. Για πάντα θα βρίσκεται δίπλα μας στις Κυκλάδες και στο Αιγαίο. Η κληρονομιά που άφησε στο Αιγαίο, το δέντρο που πότιζε και κανάκευε δεν θα λυγίσει ποτέ. Θα αντέχει σε όλους τους ανέμους και δεν θα βρεθεί ποτέ κυκλώνας να το ξεριζώσει”, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Κλείνοντας, ο ισχυρός άνδρας της ακτοπλοΐας, αναφέρθηκε στην προτροπή του πατέρα του προς τον ίδιο, ο οποίος του είχε πει “να συνεχίζει να έχει όραμα με τις βασικές αρχές που έχει, αγαπώντας το Αιγαίο και τις Κυκλάδες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη