Δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες σε ΦΕΚ (Β’873-27/2/25) η απόφαση ίδρυσης του Ειδικού Νηπιαγωγείου στον Δήμο Θήρας, μετά από σχετικές ενέργειες του Δήμου Θήρας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, μια εξέλιξη που ικανοποιεί ένα διαρκές αίτημα των κατοίκων και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του νησιού.
“Η ίδρυση του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο νησί μας αποτελεί θεμέλιο για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής. Με αυτή την εξέλιξη, εξασφαλίζουμε ένα πιο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Θήρας, εκφράζοντας παράλληλα τη δέσμευσή του πως θα εργαστεί άμεσα για την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών, ώστε να λειτουργήσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο στο Εμπορείο από τη σχολική χρονιά 2025-2026.
“Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, και τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και οι γονείς τους αξίζουν κάθε δυνατή βοήθεια εκ μέρους μας, για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και δικαιοσύνης”, καταλήγει ο Δήμος Θήρας.




