Ιδρύθηκε τμήμα ΑΧΕΠΑ στη Σαντορίνη

Το 50ο τμήμα της, με έδρα τη Σαντορίνη, απέκτησε πρόσφατα η AXΕΠΑ, η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση στον κόσμο, που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η ΑΧΕΠΑ (AHEPA: American Hellenic Educational and Progressive Association) που διακρίνεται για το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την Αμερική, αποτελεί έναν σταθερό υποστηρικτή των εθνικών θεμάτων στην Αμερική και παράλληλα θεματοφύλακα για τη διατήρηση της ελληνική γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και τη διάδοση της ελληνικής ιστορίας στην Αμερική και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, μέλη της οργάνωσης έχουν διατελέσει και τρεις πρώην Αμερικανοί πρόεδροι (Φορντ, Τρούμαν και Ρούσβελτ).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η ηγεσία της οργάνωσης βρέθηκε πρόσφατα στη Σαντορίνη για την ορκωμοσία του νέου τμήματος και παράλληλα είχε συναντήσεις γνωριμίας με τον Έπαρχο Θήρας Χαράλαμπο  Δαρζέντα, τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα και τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας Νικόλαο Διαμαντόπουλο.

Συγκεκριμένα, στη Σαντορίνη βρέθηκαν ο Ύπατος Πρόεδρος της οργάνωσης Jimmy Κόκοτας, ο κυβερνήτης Ευρώπης Γιάννης Μητρόπουλος και η ελληνική ηγεσία, αποτελούμενη από τον Κυβερνήτη Ελλάδας Κωνσταντίνο Βαρσάμη και τον γενικό γραμματέα της οργάνωσης Νίκο Δημητρόπουλο.

Το τμήμα της Σαντορίνης ιδρύθηκε με 14 νέα μέλη που είναι οι: Αρσένης Μούτσος,
Ιωακείμ Αλαφούζος, Αλέξανδρος Λογγιζίδης, Μιχαήλ Μαραγκάκης, Ιωάννης Ντελάκης, Σωτήρης Κανδύλης, Νικόλαος Καλογήρου, Κωνσταντίνος Πανούσος, Χαράλαμπος Αρμόνης, Δράκος Μαραγκάκης, Ιωάννης Ροδουσάκης, Αλέξανδρος Ανδριανόπουλος, Κωνσταντίνος Κανακουσάκης, Γεώργιος Φασουλάκης.

Το διοικητικό συμβούλιο του τμήματος απαρτίζουν οι:

Πρόεδρος: Αρσένης Μούτσος
Αντιπρόεδρος: Αλέξανδρος Λογγιζίδης
Γραμματέας: Κωνσταντίνος Πανούσος
Ταμίας: Ιωάννης Ντελάκης
Μέλος: Μιχαήλ Μαραγκάκης

Στόχος του νέου τμήματος είναι η αρωγή στις κοινωνικές ομάδες του νησιού και το πεδίο δραστηριοτήτων του θα έχει ως βάση τη Σαντορίνη.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη