Ηφαιστειολογική επιστημονική συνάντηση σε Σαντορίνη και Μήλο

Μία πολύ σημαντική επιστημονική εκδήλωση στον χώρο της ηφαιστειολογίας θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη και στη συνέχεια στη Μήλο, στο χρονικό διάστημα 23-28 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής για τη Ηφαιστειακή Γεωλογία της IAVCEI (International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior) πρόκειται για το 6ο διεθνές workshop που διοργανώνει και που θα αφορά στα ηφαίστεια της Σαντορίνης και της Μήλου.

Τα προηγούμενα workshop της επιτροπής για τη Ηφαιστειακή Γεωλογία της IAVCEI, διοργανώθηκαν ως εξής: Μαδέρα (Ιούλιος 2014), Πράγα (Ιούλιος 2015), Αίτνα και Αιολικά νησιά (Ιούλιος 2016), Τρανσυλβανία (2017) και Νέα Ζηλανδία (2019).

Το workshop του ερχόμενου Οκτωβρίου διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης ΙΜΠΗΣ).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο γενικός στόχος του workshop, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 50 επιστήμονες, είναι να παρέχει ένα φόρουμ για παρουσίαση και συζητήσεις σχετικά με τα τρέχοντα θέματα της ηφαιστειακής γεωλογίας.

Την επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του workshop αποτελούν οι
Γ. Βουγιουκαλάκης (ΕΑΓΜΕ, ΙΜΠΗΣ), G. Groppelli (CNR, VGC – IAVCEI),  J. Martì (CSIC, VGC – IAVCEI), Κ. Παπαζάχος (ΑΠΘ, ΙΜΠΗΣ), Σπ. Παυλίδης (ΑΠΘ, ΙΜΠΗΣ), Χ. Κανελλόπουλος (ΕΑΓΜΕ), R. Sulpizio (UniBa, IAVCEI), F. Lucchi (UniBo, VGC – IAVCEI), C. Tranne (UniBo)

Τα τοπικά οργανωτικά θέματα, στη Σαντορίνη και στη Μήλο, έχει αναλάβει το τουριστικό γραφείο NST Travel.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στο email gvoug@igme.gr με προθεσμία ως τις 31 Αυγούστου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα του workshop, το κόστος συμμετοχής κλπ δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη