Έφτασε η ώρα για την ανάδειξη του European Young Chef 2019

Το βραβείο αποσκοπεί στην προώθηση καινοτομιών στην παραδοσιακή κουζίνα, στην υπογράμμιση των βιώσιμων καλλιεργειών τροφίμων και στη δημιουργία μελλοντικών πρεσβευτών σεφ για τις περιοχές και για τα τοπικά προϊόντα διατροφής.

Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού γαστρονομικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί η Ρόδος σε λίγες ημέρες, καθώς στις 23-24 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του “European Young Chef 2019”.

Με μεγάλη συμμετοχή νεαρών Ευρωπαίων σεφ, ο διαγωνισμός υπόσχεται πιάτα υψηλού επιπέδου, για να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς ουρανίσκους των μελών της κριτικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν: η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, η Dr. Diane Dodd από τη Μεγάλη Βρετανία executive director του IGCAT (Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού), οι σεφ Andreas Bjerring (Δανία), Francisco Guitard (ΗΠΑ), Dorian Lungu (Ρουμανία) και Ulla-Alexandra Mattl (Βέλγιο).

Οι διαγωνιζόμενοι νεαροί σεφ που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του European Young Chef 2019, θα παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους και είναι οι εξής: Ειρήνη Γιωργουδιού (Ελλάδα-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), Mariona Rodà (Ισπανία), Rui Meira (Πορτογαλία), Hans Kjellsson (Δανία), Vic Tosseram (Ολλανδία), Paul Vlad Răhăian (Ρουμανία), Bernardo Calvo (Πορτογαλία), Jure Drtenik (Σλοβενία), Clara Florit (Ισπανία).

Το πιάτο που θα παρουσιάσει η Ελληνίδα φιναλίστ από τη Ρόδο λέγεται “12 Elements” και περιέχει 12 υλικά από τα Δωδεκάνησα. Ήταν το πιάτο με το οποίο διακρίθηκε μεταξύ οκτώ συμμετοχών στον ελληνικό τελικό, παίρνοντας το εισιτήριο για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου θα γίνει η παρουσίαση των παραδοσιακών πιάτων και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η διαγωνιστική διαδικασία. Η τελετή απονομής του τίτλου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 18:00, στην αίθουσα Salon des Roses του Rodos Palace, θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ο διαγωνισμός European Young Chef Award διοργανώνεται και προωθείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τέχνης και Τουρισμού (IGCAT) σε συνεργασία με ινστιτούτα μαγειρικών τεχνών στις Περιφέρειες Γαστρονομίας. Οργανώνεται ως διήμερη εκδήλωση και συγκεντρώνει φιναλίστ από περιφερειακούς διαγωνισμούς της Ευρώπης για να παρουσιάσουν και να ανταλλάξουν γνώσεις σχετικά με τα παραδοσιακά πιάτα και τα τοπικά προϊόντα διατροφής από τις περιοχές τους και στη συνέχεια, να ανταγωνιστούν προτείνοντας την καινοτόμο ερμηνεία τους για παραδοσιακές συνταγές, ενώ κρίνονται από σεφ και διεθνείς εμπειρογνώμονες.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη