14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ικανοποίηση Δημάρχου Θήρας για την απαγόρευση οικοδομικής δραστηριότητας

Share

Την πλήρη ικανοποίησή του για τα προληπτικά περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αποτροπή της εμφάνισης και της διασποράς του κορονοϊού στη Σαντορίνη, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα ελήφθησαν μετά από επικοινωνία και συνεννόηση του Δημάρχου με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, αφού εκτιμήθηκαν ως ανησυχητικά τα αριθμητικά στοιχεία των ατόμων που έφτασαν, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, στο νησί για να εργαστούν στον χώρο της οικοδομής.

Η απόφαση προβλέπει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας, την απαγόρευση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στον Δήμο Θήρας από σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, και για χρονικό διάστημα 30 ημερών. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα έργα που εκτελούνται από φορείς του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης και από Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, ενώ η τήρηση των κανόνων προστασίας στα πιο πάνω έργα θα διασφαλιστεί από τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο Δήμος Θήρας απευθύνει έκκληση προς όλους να τηρούνται απαρέγκλιτα τα περιοριστικά μέτρα για να αποτραπεί η έλευση του κορονοϊού στα νησιά μας, ενώ σημειώνει πως θα “συνεχίσει να επαγρυπνεί και να μεριμνά ώστε να λαμβάνεται κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία της υγείας και της ζωής όλων μας”.

“ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ μέχρι να περάσει ο κίνδυνος για να απολαύσουμε στη συνέχεια όλοι μαζί υγιείς τη ζωή μας στα πανέμορφα νησιά μας” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Κανονικά τα έργα της ΔΕΥΑΘ
Όπως έγινε γνωστό, τα έργα της ΔΕΥΑΘ κρίνονται απαραίτητα για την εύρυθμη υδροδότηση του νησιού και ως έργα κοινής ωφέλειας θα συνεχιστούν κανονικά. Η ΔΕΥΑΘ υπογραμμίζει επίσης πως όσοι εργάζονται στα εν λόγω έργα βρίσκονται στο νησί από τον Ιανουάριο και δεν έχουν ταξιδέψει εκτός Σαντορίνης, άρα δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας λόγω μετακινήσεων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη