Νότιο Αιγαίο: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου

Έμφαση στο διαδικτυακό μάρκετινγκ για την επόμενη χρονιά

Ιδιαίτερα θετικά αποτιμήθηκε από τους εκπροσώπους των φορέων της Πρωτοβουλίας Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, κατά τη χθεσινή τους τηλε-συνάντηση, η τουριστική περίοδος του 2021, που παρουσίασε αυξημένη κατά κεφαλή δαπάνη ταξιδιού αλλά και υψηλές αφίξεις, δεδομένων των συνθηκών. Επιπλέον, πολύ ισχυρό προβλέπεται από όλους ότι θα είναι το οικονομικό αποτύπωμα του Οκτωβρίου, που με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αναμένεται να υπερβεί τα αποτελέσματα του 2019.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ο αγώνας για την σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα, η κοινή προσπάθεια και στόχος όλων των εκπροσώπων επικεντρώνεται πλέον στην επέκταση των αφίξεων όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στον Νοέμβριο.

Κοινή ήταν η και διαπίστωση ότι η προετοιμασία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και της Ελλάδας γενικότερα σε ό,τι αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναδείχθηκε ως ένα από τα σημεία που έκαναν τη διαφορά για τη χώρα μας σε σχέση με άλλους προορισμούς και της έδωσαν το προβάδισμα μέσα στο διεθνές περιβάλλον του ανταγωνισμού.

Επί τάπητος τέθηκαν ακόμα ζητήματα του πλάνου μάρκετινγκ και προβολής για το 2022, το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ξεκινήσει να καταρτίζει. Κάνοντας τον απολογισμό της ψηφιακής καμπάνιας, που εκπόνησε και υλοποίησε, με τις περισσότερες των 300 εκατομμυρίων θεάσεων (views), ομόφωνα προκρίθηκε η επιλογή της διαδικτυακής προβολής και διαφήμισης, καθώς, όλο και περισσότερο, ιδιαιτέρως κατά την πανδημία, το διαδίκτυο εμφανίζεται ως ο απόλυτα κυρίαρχος χώρος ενημέρωσης και επηρεασμού ως προς τη λήψη απόφασης. Σημειώνεται πως σε σε έκθεσή της, η εταιρεία τουριστικών συμβούλων HORWATH, με την οποία συνεργάζεται η Περιφέρεια, προτείνεται η αλλαγή του μείγματος μάρκετινγκ, με καθοριστική στροφή στο διαδίκτυο εις βάρος και των εκθέσεων, που επιπλέον παρουσιάζουν χαμηλή επισκεψιμότητα, κατά την παρούσα περίοδο.

Κατόπιν των παραπάνω, στη συνάντηση διατυπώθηκε η ομόφωνη θέση όλων των εκπροσώπων των φορέων, που συγκλίνουν στο να διατηρήσει μεν η Περιφέρεια την συμμετοχή της στις τουριστικές εκθέσεις αλλά μέσω της εθνικής παρουσίας που εξασφαλίζεται από τον ΕΟΤ, ώστε οι πόροι που θα διέθετε για την κατασκευή δικού της περιπτέρου να κατευθυνθούν πλέον στη διαδικτυακή προβολή, η οποία αναδεικνύεται ως το αποτελεσματικότερο μέσο προβολής στη σύγχρονη εποχή.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη