ΕΔΟΑΟ: Ικανοποίηση για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ελέγχου των οίνων ΠΟΠ

Ιδιαίτερα σημαντική για τον κλάδο του κρασιού χαρακτηρίζει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον εκσυγχρονισμό των ταινιών ελέγχου των οίνων ΠΟΠ με το νέο ψηφιακό σύστημα σήμανσης (QR), καθώς αναβαθμίζει τη θέση των υψηλής ποιότητας κρασιών στην αγορά.

Η γνωστοποίηση της απόφασης έγινε από την γενική γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κα Χριστιάνα Καλογήρου σε εκδήλωση – συνέντευξη της ΕΔΟΑΟ, την Παρασκευή 27/1, για τις δράσεις ενημέρωσης (καμπάνια ENOS) των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ σε Ελλάδα και Γερμανία και τη λελογισμένη κατανάλωση οίνου. Όπως ανέφερε η κα Καλογήρου, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος ελέγχου των οίνων ΠΟΠ σηματοδοτεί τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη, όπως μείωση διαχειριστικού κόστους, διευκόλυνση ελέγχων και πρόσβαση του καταναλωτή σε εξειδικευμένες πληροφορίες για το προϊόν.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Την απόφαση χαιρέτισε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου Κωνσταντίνος Ευσταθίου, σημειώνοντας ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της πορείας του ελληνικού κρασιού στις αγορές και εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του καθώς ένα πάγιο αίτημα της οργάνωσης αλλά και του κλάδου συνολικά ικανοποιείται.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κος Ευσταθίου και η διευθύντρια της οργάνωσης κα Μαρία Τριανταφύλλου αναφέρθηκαν στις προβλεπόμενες δράσεις (ημερίδες, webinars, σεμινάρια στον χώρο εστίασης κλπ) κατά τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος, αλλά και στα θετικά αποτελέσματα που διαπιστώνονται από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του. Επίσης, έγινε αναλυτική παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών της καμπάνιας “Enos” από τον CEO της Amuse Βασίλη Μεντζελόπουλο, ενώ ο MW Κωνσταντίνος Λαζαράκης αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Greek Wine Academy που έχει στόχο την οινική εκπαίδευση του τουριστικού κλάδου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη