Ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου

Προσεχώς και σε Αρχαία Θήρα και Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

Σε 13 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία υψηλής επισκεψιμότητας επεκτάθηκε κατά τη θερινή περίοδο του 2022 η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, υπηρεσία η οποία είχε ξεκινήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2018, να εφαρμόζεται στην Ακρόπολη και τους αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης.

Μεταξύ των θέσεων που επιλέχθηκαν για τη β’ φάση εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με φορέα χρηματοδότησης το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης ήταν και ο αρχαιολογικός χώρος του προϊστορικού οικισμού του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, όπου από τα μέσα Ιουλίου προσφέρεται η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Αρχαιολογικών Πόρων (ΟΔΑΠ), ο οποίος διαχειρίζεται την υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων, ο αριθμός επισκεπτών στο Ακρωτήρι Θήρας είχε αγγίξει το 2019 τους σχεδόν 300.000 επισκέπτες, αποφέροντας έσοδα 2,8 εκατ. ευρώ για τη χώρα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όπως σημειώνει ο ΟΔΑΠ, ο σχεδιασμός, η εγκατάσταση και λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας συνιστούν ένα σύνθετο έργο. Περιλαμβάνει πρόδρομες εργασίες όπως διαμόρφωση εκδοτηρίων, εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης, εργασίες για την εγκατάσταση κρυφών ασύρματων δικτύων, προμήθεια εξοπλισμού και παραμετροποιήσεις για τον συγχρονισμό της εφαρμογής με τα σύγχρονα εργαλεία access control που χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση των συναλλαγών. Ενσωματώνει τέσσερα κανάλια πώλησης, τα οποία είναι το διαδίκτυο, οι αυτόματοι πωλητές, τα εκδοτήρια και τα B2B-πρακτορεία και κρουαζιέρες.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο εφαρμόζεται πλέον σε 28 θέσεις, ενώ αναμένεται να επεκταθεί εντός του 2023 σε 10 τουλάχιστον ακόμη θέσεις, καλύπτοντας έτσι το 85% των εσόδων της χώρας που προέρχονται από την επισκεψιμότητα αρχαιολογικών χώρων, μνημείων,  μουσείων και ιστορικών τόπων αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά στη Σαντορίνη, η επόμενη επέκταση του e-Ticket περιλαμβάνει το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Θήρας, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να κλείνουν ηλεκτρονικά το ενιαίο εισιτήριο που τους επιτρέπει την πρόσβαση και στα τρία σημεία.

Θυμίζουμε ότι ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου κατά τη χειμερινή περίοδο, από 1/11 μέχρι 31/3, λειτουργεί καθημερινά εκτός Τρίτης 08:30-15:30. Το κόστος του εισιτηρίου για αυτή την περίοδο είναι 6 ευρώ.

Η ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίου γίνεται εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη