Ημερίδα για τη στήριξη των παιδιών που βιώνουν απώλεια

Ημερίδα με θέμα το πένθος στα παιδιά και τη στήριξη του παιδιού που έχει βιώσει μια απώλεια, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά.

Οι εισηγήτριες της εκδήλωσης, Ελευθερία Ράλλη και Αγγελική Μωραΐτη, προέρχονται από το συμβουλευτικό κέντρο της “Μέριμνας” τον πλέον αναγνωρισμένο φορέα για τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας στην αρρώστια και τον θάνατο.

Η ημερίδα αποτελείται από δυο σκέλη.

– Το πρώτο σκέλος είναι ανοιχτό προς τους πολίτες και τους εκπαιδευτικούς και αφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διεργασία του πένθους στα παιδιά, στις ανάγκες και τους τρόπους στήριξής του παιδιού που έχει βιώσει μια απώλεια.

– Το δεύτερο σκέλος απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς (που έχουν δηλώσει συμμετοχή) και περιλαμβάνει βιωματικό εργαστήριο που αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα απώλειας, ώστε οι ίδιοι να είναι σε θέση να στηρίξουν έναν/μια μαθητή/-τρια που θρηνεί για τον θάνατο αγαπημένου προσώπου και να κατανοήσουν καλύτερα τις αντιδράσεις και τις ανάγκες του/της στην πορεία του πένθους.

Η ημερίδα αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΔΕΑΥ Θήρας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και χρηματοδοτήθηκε από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων του νησιού και ιδιώτες χορηγούς.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη