Ημερίδα για την ανάπτυξη και την καινοτομία στον πρωτογενή τομέα

ada_150x150Ημερίδα για την καινοτομία στον πρωτογενή τομέα που θα αποτελέσει κίνητρο για την παραμονή και την επιστροφή των νέων στα νησιά του Αιγαίου και γενικά στα νησιά της πατρίδας μας διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, άλλων συλλογικών φορέων του νησιωτικού χώρου και τη συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, ενώ ιδιαίτερα χρήσιμες και εποικοδομητικές αναμένονται να είναι οι εισηγήσεις αυτοαπασχολούμενων του πρωτογενή τομέα που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας και οι οποίοι θα μεταφέρουν την πολύτιμη βιωματική εμπειρία τους από τις δυσκολίες των πρώτων βημάτων τους μέχρι την επιχειρηματική επιτυχία τους.

“Με την ημερίδα αυτή, που δεν είναι ένα ακόμα εγχείρημα καταγραφής των ζητημάτων του πρωτογενούς τομέα, φιλοδοξούμε να συνδέσουμε τη γαλάζια οικονομία με την καινοτομία και την ανάπτυξη στη γεωργία και την κτηνοτροφία μέσα από μια συνολική θεώρηση των τοπικών οικονομιών”, σημειώνει ο κος Σπ. Σπυρίδων, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό και απευθύνεται σε όλους. Ειδικότερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει για τους νέους του νησιωτικού χώρου, για τους ανέργους, για τους φοιτητές γεωπονικών σχολών αλλά και για νέους αγρότες και κτηνοτρόφους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Επίσης, θα παρουσιαστούν όλες οι ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα που είναι ανοιχτά αυτή την περίοδο και για τα επόμενα χρόνια.

“Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να δώσει δουλειά σε πολλούς νέους ανθρώπους. Η τάση επιστροφής, συνεχίζει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που εκδηλώνεται κυρίως σε όσους κατοικούν στις πόλεις, είναι πιο έντονη στους νέους, οι οποίοι πολλές φορές διαθέτουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μόρφωσης όχι μόνο σε εργασίες που σχετίζονται με την παραγωγή γεωργικών προϊόντων αλλά και με αυτές που άπτονται των τροφίμων, της μεταποίησης και του αγροτουρισμού. Είναι συναρπαστικό για τους νέους να χρησιμοποιούν τόσο τα χέρια τους όσο και το μυαλό τους για να δημιουργήσουν στη δική τους γη. Η στροφή προς την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, κάτι που πλέον είναι συνειδητή επιλογή, θεωρούμε ότι θα αποτελέσει όχημα για να βγούμε από την κρίση με σταθερά βήματα μέσα από μια βιώσιμη οικονομία που θα προκύψει από την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας”, καταλήγει ο κος Σπυρίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη