“Τουρισμός και Γαστρονομία: Το επόμενο βήμα” – ένταξη στα ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ

Την ένταξη στο θεσμό “ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ” ενέκρινε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάτυξης και Τροφίμων, του 9ου ετήσιου συνεδρίου της σειράς IMIC με θέμα: Τουρισμός και Γαστρονομία – Το επόμενο βήμα που θα πραγματοποιηθεί, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στη Σαντορίνη, στις 17-18 Οκτωβρίου 2013.

Το 9o συνέδριο IMIC, μετά από οκτώ επιτυχημένες διοργανώσεις, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εκτός Αθηνών με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας να ανακηρύξει το 2013 «Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη».

Στα δύο προηγούμενα IMIC, κύριο αντικείμενο του συνεδρίου ήταν τα θεωρητικά ζητήματα που αφορούν στη σχέση Τουρισμού και Γαστρονομίας και φιλοξένησαν πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και πρακτικές εφαρμογές από πετυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες.

Στο IMIC 2013 θα προσδιορισθεί και θα συζητηθεί το απαραίτητο “επόμενο βήμα”. Η εμπειρία που αποκτήθηκε από την επιτυχημένη πορεία της πρωτοβουλίας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη” θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Μεγάλη επιτυχία ήδη στην πορεία της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή ως κεντρικού ομιλητή του Αμερικανού Erik Wolf, Executive Director του World Food Travel Association, πρόσωπο που θεωρείται αυθεντία διεθνώς σε θέματα ανάπτυξης γαστρονομικών προορισμών.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://imic2013.conferences.gr

Η σειρά των συνεδρίων IMIC διοργανώνεται, από το 2004 συνεχώς, από την Ηλιότοπος Συνέδρια.

Λίγα λόγια για τα ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), αναβιώνει φέτος έναν αρχαίο γυναικείο αγροτικό θεσμό, τα «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ».

Ως θεσμός τα «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ» συνδέουν τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα, συνδέοντάς τα με την τοπική παράδοση της κάθε περιοχής και προβάλλοντας γευστικούς και τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα. Στην Αρχαιότητα τα «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ» ήταν γιορτή που τελούνταν σε πολλές περιοχές της αρχαίας Ελλάδας, προς τιμή της Θεάς Δήμητρας και της Κόρης της Περσεφόνης. Στις εκδηλώσεις που διαρκούσαν σχεδόν πέντε ημέρες έπαιρναν μέρος αποκλειστικά γυναίκες. Οι τελετές των Θεσμοφορίων ήταν συνδεδεμένες με τη γη, τους καρπούς της, την ανάπτυξη της γεωργίας και γενικότερα ήταν ένας ύμνος της γονιμότητας.

Τα «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ» σήμερα επικεντρώνονται στη διαχρονικότητα και τη σημασία της γεωργίας και των καρπών της γης, στη δημιουργία κοινωνικών θεσμών και στην ανάπτυξη της σύγχρονης κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, τίθενται υπό την αιγίδα του ΥπΑΑΤ όλες οι τοπικές γιορτές ανάδειξης τοπικών προϊόντων, παραδόσεων, γεύσεων που γίνονται στην Ελλάδα, ανά προϊόν και ανά Περιφέρεια και ταυτόχρονα τίθενται κοινές παράμετροι προδιαγραφών και ποιότητας των τοπικών εκδηλώσεων.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη