Πιο κοντά στην υπογειοποίηση απορριμμάτων η Σαντορίνη

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Θήρας, εντάχθηκε  το έργο με τίτλο “Προμήθεια Ειδικών Συστημάτων Υπογειοποίησης Απορριμμάτων” στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015” .

Το έργο αφορά στην προμήθεια ειδικών συστημάτων υπογειοποίησης απορριμμάτων. Τα συστήματα αυτά. που μετά την επιτυχημένη εφαρμογή τους στο εξωτερικό έρχονται και στην Ελλάδα, έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:
– Σημαντική αισθητική αναβάθμιση της συνολικής εικόνας του χώρου χάρις στην υπόγεια εγκατάσταση του συστήματος. Το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος είναι ένας καλαίσθητος συμπαγών διαστάσεων “πύργος” τροφοδοσίας.
– Εντυπωσιακή αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας σε απορρίμματα.
– Αποτρέπεται η έκθεση των απορριμμάτων στην κοινή δημόσια θέα και ελέγχεται πλήρως το πρόβλημα εκπομπής δυσοσμιών χάρις στην πλήρη στεγανότητα του συστήματος.
– Ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης.
– Πολύ μεγάλη αντοχή σε εξωτερικές καταπονήσεις.
– Πολύ υψηλή αισθητική και χαμηλή στάθμη θορύβου.
– Απόλυτη συμβατότητα με τα υφιστάμενα απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσσας των Δήμων σε όλη την Ελλάδα.- Απευθείας μεταφόρτωση των απορριμμάτων στα απορριμματοφόρα του Δήμου χωρίς τη χρήση πρόσθετου ή βοηθητικού εξοπλισμού.

Ο προϋπολογισμός του έργου που εντάχθηκε ανέρχεται στις 145.860,00 € και το ποσοστό της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο ανέρχεται στο 100%.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του “ατλαντίς” με τον κ. Λουκά Μπελλώνια, ο οποίος έχει ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ως υπεύθυνος του συγκεκριμένου έργου, ο κ. Μπελλώνιας εκτιμά πως τα συστήματα αυτά θα είναι έτοιμα προς λειτουργία στις αρχές του 2014. Συστήματα υπογειοποίησης απορριμμάτων θα εγκατασταθούν σε τρία σημεία του νησιού και το καθένα θα αποτελείται από ένα press container, χωρητικότητας ίσης με αυτήν 15 συμβατικών κάδων απορριμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη