Ήρθε το Vinsanto Χατζηδάκη 16 ετών 

Ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί μόλις κυκλοφόρησε από τα κελάρια του Οινοποιείου Χατζηδάκη στον Πύργο της Σαντορίνης. Είναι το Vinsanto του 2004 μετά από παλαίωση 16 χρόνων σε δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων. Ένα προϊόν ονομασίας προέλευσης Σαντορίνης (Π.Ο.Π.) από λιαστά σταφύλια που εκφράζει όλη την αγάπη και την αφοσίωση των ιδρυτών του Οινοποιείου Χατζηδάκη για τον σαντορινιό αμπελώνα και τη μοναδικότητά του.

Τα σταφύλια που αποτέλεσαν τη πρώτη ύλη για αυτό το κρασί προήλθαν από τους αμπελώνες του οινοποιείου στον Πύργο, το Μεγαλοχώρι και το Ακρωτήρι και λιάστηκαν προσεκτικά για 10-15 ημέρες. Το Vinsanto 16 ετών “αιχμαλώτισε” στο κεχριμπαρένιο χρώμα και στη μεστή γεύση του, την ουσία της σαντορινιάς παράδοσης στην οινοποιία αλλά και τη φιλοσοφία του Οινοποιείου Χατζηδάκη.

Το Οινοποιείο Χατζηδάκη επέλεξε τη φετινή χρονιά για την εμφιάλωση του νέου Vinsanto 16 ετών, καθώς, βάσει της νομοθεσίας, επιτρέπεται να αναγράφονται τα έτη παλαίωσης πάνω σε μια ετικέτα Vinsanto, μόνο αν αυτά είναι πολλαπλάσιο του τέσσερα. Στα σχέδια του οινοποιείου είναι η επόμενη ετικέτα να είναι αυτή των 20 ετών.

Σερβίρετε στο ποτήρι σας και απολαύστε το βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα με τις καραμελέ ανταύγειες, τα έντονα αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως σταφίδα, μέλι και καραμέλα βουτύρου με ορυκτώδη χαρακτήρα.

Στο στόμα θα νιώσετε τη γεμάτη και βελούδινη υφή του και μια γλυκύτητα που ισορροπεί με την αναζωογονητική οξύτητα. Θα σας εντυπωσιάσει η μακριά επίγευση από ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού.

Απολαύστε το μόνο του αλλά και με σοκολάτα, ανατολίτικα γλυκά ή και με φουά γκρα και έντονα τυριά όπως το ροκφόρ, ιδανικά δροσερό στους 12˚C.

Θα το βρείτε στο Atlantea Eshop εδώ.

Χωρίς κόστος μεταφορικών για παράδοση στη Σαντορίνη.


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!
Έξι τυχεροί θα κερδίσουν από μία φιάλη Vinsanto Χατζηδάκη 16 ετών παλαίωσης. Δείτε περισσότερα εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη