Ισόβια στον δολοφόνο του Τάκη Βαζακόπουλου

Τάκης Βαζακόπουλος

Με την καταδίκη σε ισόβια του Ιβαν Μίτεφ έφθασε στο τέλος της η υπόθεση της εξαφάνισης του νεαρού μουσικού Τάκη Βαζακόπουλου στη Σαντορίνη.

Η ομόφωνη ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου Σάμου ήταν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά στον Ιβάν Μίτεφ, για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού μουσικού, που η ιστορία του συγκίνησε το Πανελλήνιο.

Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη τη διαβίβαση της δικογραφίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα Νάξου, για διερεύνηση τυχόν εμπλοκής στην ανθρωποκτονία δύο μαρτύρων και τριών ακόμα για τυχόν ποινικές ευθύνες.


Το χρονικό της δολοφονίας όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα της εκπομπής “Φως στο Τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία ασχολήθηκε διεξοδικά με την υπόθεση, έχει ως εξής:

“Τα ίχνη του Τάκη Βαζακόπουλου, 21 χρόνων, χάθηκαν το μεσημέρι της 7ης Αυγούστου 2014, όταν ένας φίλος του τον πήρε με τη μηχανή του από κεντρικό δρόμο στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης όπου έμενε, όπως αποκάλυψε η εκπομπή.

Η Αγγελική Νικολούλη κατά τη διάρκεια της ζωντανής της εκπομπής τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, μίλησε με τον φίλο του αγνοούμενου. Της απάντησε ότι δεν ήταν αυτός που πήρε τον Τάκη εκείνο το μεσημέρι και πως την μηχανή του δεν την έδινε ποτέ σε κανέναν, γιατί ήταν η αγαπημένη του. Εκείνη τη νύχτα οι τηλεθεατές λειτούργησαν καλύτερα από ντετέκτιβ. Φίλος του “Τούνελ” εντόπισε σε site αγγελιών στη Σαντορίνη, τη συγκεκριμένη μηχανή να πωλείται. Παράλληλα ο “φίλος” του Τάκη πουλούσε και το αυτοκίνητο του. Μόλις ο ίδιος κατάλαβε ότι η εκπομπή εντόπισε την αγγελία του, την απέσυρε αμέσως!

Ο χρόνος περνούσε και η οικογένεια του Τάκη βρισκόταν σε απόγνωση. Η επίμονη έρευνα της δημοσιογράφου έφερε την ανατροπή στο θρίλερ της υπόθεσης του νεαρού μουσικού.
Τρεις μήνες μετά την εξαφάνιση του νέου, ο ιδιοκτήτης της μηχανής ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον κάλεσαν για κατάθεση, πως διαπληκτίστηκε μαζί του και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Στη συνέχεια έστησε ο ίδιος το σκηνικό με την καπνοθήκη και τα τσιγαρόχαρτα του θύματος στην Καλντέρα, για να φανεί πως είχε τάσεις αυτοκαταστροφής κι έπεσε στον γκρεμό. Αρχικά οδήγησε τους αστυνομικούς στη χωματερή όπου είχε πετάξει το πτώμα όπως τους είπε, αλλά όταν είδε τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που είχε συγκεντρωθεί εκεί, ξεκίνησε το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού.

Για να μπερδέψει τις Αρχές τους υποδείκνυε διαφορετικά σημεία. Σε εγκαταλειμμένο χωράφι και σε παραθαλάσσια περιοχή. Στην πορεία άλλαξε το σκηνικό και μίλησε για συνεργούς που εκείνοι είχαν εξαφανίσει το πτώμα του Βαζακόπουλου. Τελικά πήρε πίσω όσα αρχικά ομολόγησε.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις άρχισαν να δρομολογούνται με τις σημαντικές πληροφορίες που έφταναν στην εκπομπή αλλά και από τις εκκλήσεις της Αγγελικής Νικολούλη στους μάρτυρες. Το γεγονός ενόχλησε την οικογένεια του κατηγορούμενου που δεν δίστασε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής, να απειλήσει ανοιχτά τη δημοσιογράφο.

Στις 14 Απριλίου 2016 η Ανακρίτρια Νάξου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για τον Βούλγαρο “φίλο” του άτυχου Τάκη Βαζακόπουλου.

Print Friendly, PDF & Email