Νότιο Αιγαίο: Και τον Ιούλιο πάνω από τα επίπεδα του 2019 οι διεθνείς αφίξεις

Αύξηση 13% για τη Ρόδο, 8% για την Κω, 31% για την Μύκονο και 65% για την Σαντορίνη

Άλμα σημείωσαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τον Ιούλιο στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, πετυχαίνοντας το υψηλότερο ποσοστό αύξησης που έχει καταγραφεί κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο σε μηνιαία βάση σε σχέση με το 2019.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει και ανακοινώνει η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, μόνο τον μήνα Ιούλιο, οι απευθείας διεθνείς αφίξεις ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, ξεπερνώντας τον Ιούλιο της χρονιάς-ρεκόρ (2019) κατά 20% σε περιφερειακό επίπεδο. Ειδικότερα, τα ποσοστά αύξησης για τα τέσσερα αεροδρόμια που υποδέχονται διεθνείς πτήσεις και διαχειρίζεται η Fraport, διαμορφώνονται ως εξής: 13% για τη Ρόδο, 8% για την Κω, 31% για την Μύκονο και 65% για την Σαντορίνη.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Μέσα στον Ιούλιο υπήρχαν δε μέρες χωρίς προηγούμενο για τα τέσσερα αεροδρόμια, που υποδέχθηκαν ρεκόρ επισκεπτών. Ενδεικτικά, το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου υποδέχεται 40.000 περίπου διεθνείς επιβάτες τα σαββατοκύριακα, που είναι ημέρες αιχμής, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το αεροδρόμιο της Κω είχε μέρα που εξυπηρέτησε περισσότερους από 10.000 επισκέπτες από το εξωτερικό και τα μικρότερα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης πάνω από 6.000 και 7.000, αντίστοιχα.

Από την αρχή της τουριστικής περιόδου, σημειώνει η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται αδιάλειπτα ψηλότερα από τις επιδόσεις της τελευταίας προ Covid-19 χρονιάς, κατά έναν μέσο όρο που φτάνει, από τις 27 Μαρτίου μέχρι το τέλος Ιουλίου, το 13%. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη μέχρι το τέλος Ιουλίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχουν επισκεφθεί πάνω από 3 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό, όσοι περίπου έφτασαν στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής τουριστικής περιόδου.

Μήνας των Ιταλών ο Ιούλιος – Η κίνηση ανά χώρα προέλευσης
Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για την Ρόδο, ξεπερνώντας τη Γερμανία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ τον Ιούλιο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο νησί των Ιπποτών οι Ιταλοί, καθώς αναδείχθηκαν τέταρτη αγορά μετά τους Πολωνούς.

Αντίστοιχα και στην Κω, η Γερμανία παραμένει σταθερά η δημοφιλέστερη αγορά, ακολουθούμενη από τη Μεγάλη Βρετανία, με τους Ιταλούς να κάνουν την είσοδό τους στις πέντε κορυφαίες αγορές για το νησί του Ιπποκράτη.

Για το νησί των ανέμων, μεγαλύτερο ακόμα μερίδιο σημείωσαν οι Ιταλοί παραμένοντας η πρώτη αγορά για το νησί, με τους Γάλλους να σημειώνουν επίσης αύξηση ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση.

Τέλος, στην πρώτη θέση και για την Σαντορίνη βρέθηκε η ιταλική αγορά, ξεπερνώντας, για πρώτη φορά φέτος, τη βρετανική.

Ακολουθούν οι πέντε κορυφαίες αγορές για τον Ιούλιο ανά προορισμό:

Ρόδος: Μεγάλη Βρετανία (20%), Γερμανία (17%), Πολωνία (7%), Ιταλία (6%), Δανία (5%)
Κως: Γερμανία (27%), Μεγάλη Βρετανία (22%), Ολλανδία (8%), Πολωνία (7%), Ιταλία (6%)
Μύκονος: Ιταλία (31%), Γαλλία (17%), Μεγάλη Βρετανία (15%), Γερμανία (7%), Ελβετία (7%)
Σαντορίνη: Ιταλία (26%), Μεγάλη Βρετανία (21%), Γαλλία (15%), Γερμανία (7%), Πολωνία (3%)

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη