Μια καινοτόμα κατασκευή που εξασφαλίζει την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα απέσπασε το 1ο βραβείο στον 2ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” που συνδιοργανώνουν η Eurobank και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Πρόκειται για το Seatrac, μια συσκευή με ένα ηλεκτροκίνητο κάθισμα (που κινείται σε σταθερή τροχιά με την ηλιακή ενέργεια) και ένα απλό αδιαβροχοποιημένο τηλεχειριστήριο, η οποία επιτρέπει στα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα να διασχίσουν την ακτή και να μπουν στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια συνοδού. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς ξεκίνησε η ιδέα ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα και πώς τελικά υλοποιήθηκε γεμίζοντάς τον χαρά.

Ήδη 13 παραλίες της χώρας, κυρίως στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα, έχουν γίνει πιο φιλικές προς τους ανθρώπους με αναπηρικά αμαξίδια, υιοθετώντας ένα σύστημα Seatrac. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου ως κοινωνία αν το δούμε σε πολλές ακόμα παραλίες ανά την Ελλάδα, γιατί όχι και στη Σαντορίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

Print Friendly, PDF & Email