19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καινοτόμα ιδέα για πρόσβαση στη θάλασσα ανθρώπων με κινητικά προβλήματα

Share

Μια καινοτόμα κατασκευή που εξασφαλίζει την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα απέσπασε το 1ο βραβείο στον 2ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” που συνδιοργανώνουν η Eurobank και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Πρόκειται για το Seatrac, μια συσκευή με ένα ηλεκτροκίνητο κάθισμα (που κινείται σε σταθερή τροχιά με την ηλιακή ενέργεια) και ένα απλό αδιαβροχοποιημένο τηλεχειριστήριο, η οποία επιτρέπει στα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα να διασχίσουν την ακτή και να μπουν στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια συνοδού. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς ξεκίνησε η ιδέα ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα και πώς τελικά υλοποιήθηκε γεμίζοντάς τον χαρά.

Ήδη 13 παραλίες της χώρας, κυρίως στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα, έχουν γίνει πιο φιλικές προς τους ανθρώπους με αναπηρικά αμαξίδια, υιοθετώντας ένα σύστημα Seatrac. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου ως κοινωνία αν το δούμε σε πολλές ακόμα παραλίες ανά την Ελλάδα, γιατί όχι και στη Σαντορίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη