Καινούργιο σύγχρονο ασθενοφόρο για τη Θηρασιά

Ένα σύγχρονο ασθενοφόρο όχημα, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της Θηρασιάς, όπου και θα εδρεύει, απέκτησε σήμερα ο Δήμος Θήρας. Είναι ένα από τα 38 ασθενοφόρα που προορίζονται για τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, εκ των οποίων τα 12 παραδόθηκαν σήμερα.

Πρόκειται για ασθενοφόρα μικρού όγκου, κατάλληλα να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες. Εκτός της Θηρασιάς, προορίζονται για τους Λειψούς, το Καστελλόριζο, την Αμοργό, την Κίμωλο, την Κύθνο, τη Φολέγανδρο, την Αντίπαρο, τη Δονούσα, την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και το Κουφονήσι.

Το κόστος της προμήθειας των ασθενοφόρων καλύφθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Την εκπαίδευση και τη δαπάνη για τους οδηγούς θα καλύψει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου (2η ΥΠΕ). Αύριο θα γίνει η σχετική εκπαίδευση των οδηγώ και στην συνέχεια τα ασθενοφόρα θα μεταφερθούν στους τελικούς προορισμούς.

Το ασθενοφόρο για τη Θηρασιά παρέλαβε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, στο πλαίσιο τελετής που οργανώθηκε για τον σκοπό αυτό στην 2η ΥΠΕ, στην οποία συμμετείχαν επίσης εκ μέρους του Δήμου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δαρζέντας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θηρασιάς Πέτρος Καραμολέγκος.

Παραλαμβάνοντας το ασθενοφόρο, ο Δήμαρχος Θήρας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και επεσήμανε τη σημαντική κοινωνική διάσταση της προμήθειας του ασθενοφόρου οχήματος. Τόνισε επίσης πως “η Θηρασιά αντιμετωπίζει πλέον αποτελεσματικά το θέμα της διακομιδής ασθενών σε κατάλληλη υγειονομική μονάδα και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού”.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτήσει με παραπάνω από 3 εκατ. ευρώ την προμήθεια 38 συνολικά ασθενοφόρων. Από αυτά, έχουν παραδοθεί ήδη τα 14, στα νησιά Σύρο, Πάρο, Νάξο, Κω, Ρόδο, Σέριφο, Ανάφη, Νίσυρο, Αστυπάλαια Κάσο και Χάλκη και επίκειται στα τέλη Μαρτίου η παράδοση 9 ακόμη, σε Θήρα, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Σύρο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο και Τήνο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη