Γενική άποψη της Σαντορίνης από την Οία
© Dan Wechter / Unsplash

Έκκληση προς όλους για πλήρη συμμόρφωση με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα απευθύνει με μήνυμά του ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, προκειμένου, όπως λέει, να κερδηθεί το στοίχημα της φετινής τουριστικής περιόδου. “Όλοι μαζί θα κρατήσουμε τη Σαντορίνη αλώβητη ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρόσφατη επιδείνωση των υγειονομικών δεδομένων εξαιτίας κυρίως της υπερμεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα και της αυξημένης κινητικότητας εργαζόμενων και επισκεπτών προς τα νησιά μας, επιβάλλει να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, σημειώνει ο Δήμαρχος Θήρας και συμπληρώνει: “Είναι καθήκον μας να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις που θα απειλήσουν την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών μας, θα πλήξουν ανεπανόρθωτα τη διεθνή τουριστική εικόνα μας και θα καταστρέψουν τον τουρισμό και την οικονομία μας”.

Διαφήμιση

Ο κος Σιγάλας απευθύνει “προσκλητήριο υπευθυνότητας και συνέπειας σε όλες τις επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, σε όλους τους κατόχους μέσων μαζικής μεταφοράς, δημόσιων και ιδιωτικών, σε όσους απασχολούνται με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού”.

Την ίδια στιγμή καλεί τον καθένα ξεχωριστά να περιφρουρήσει τη σωστή λειτουργία της επιχείρησής του και όλοι μαζί να περιφρουρήσουν την εικόνα και το μέλλον της Σαντορίνης και τη Θηρασιάς.

Τέλος καλεί την πολιτεία, όπως αναφέρει στη δήλωσή του, να αξιολογεί σωστά τα επιδημιολογικά στοιχεία που αφορούν τη Σαντορίνη και να αποφύγει τη λήψη οποιουδήποτε αιφνιδιαστικού μέτρου που θα στοχοποιεί άδικα το νησί.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here