20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Κάλεσμα σε γιατρούς για συνδρομή σε υπηρεσία ιατρικής τηλεσυνεδρίας

Share

Με το βλέμμα στα μικρότερα νησιά και με στόχο τον προληπτικό περιορισμό της διάδοσης του ιού και την αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υιοθετεί νέες τεχνολογικές εφαρμογές και προχωρά σε συνεργασία με την ελληνογαλλική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Dr. Button, η οποία προσφέρει δωρεάν ένα εργαλείο χρήσιμο, που φέρνει τον γιατρό στο σπίτι κάθε ανθρώπου.

Αναλυτικότερα, η υπηρεσία τηλεσυνεδρίας Dr. Button παρέχει τη δυνατότητα σε ασθενείς να καλούν τον γιατρό της επιλογής τους από όπου και αν βρίσκονται, όποτε τον χρειάζονται, μέσω εφαρμογών, από tablet, smartphone (iOS και Android) ή υπολογιστή, εξασφαλίζοντας αμεσότητα, ασφάλεια και ευκολία.

Με επιστολή που έστειλε χθες (19/3) στους Ιατρικούς Συλλόγους Κυκλάδων, Ρόδου, Κω και Επαρχίας Καλύμνου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος καλεί τους Προέδρους και τα μέλη τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να λάβουν μέρος εθελοντικά. “Η ευόδωση της τριμερούς συνεργασίας – μεταξύ των Ιατρικών Συλλόγων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εταιρίας Dr. Button – κάνει πράξη το μήνυμα “Μένουμε σπίτι”, καθώς επιτρέπει στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ζητούν άμεσες συμβουλές και αξιόπιστη ιατρική καθοδήγηση μέσα από τις εφαρμογές της τηλεϊατρικής. Υπό αυτό το πρίσμα, η εφαρμογή είναι ακόμα πιο χρήσιμη στις περιπτώσεις των κατοίκων των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ανάλογη εφαρμογή παρέχεται ήδη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δωρεάν με την εθελοντική συμμετοχή 120 ιατρών δημοφιλών ειδικοτήτων, όπως, μεταξύ άλλων, παθολόγου, πνευμονολόγου, παιδιάτρου και γενικής ιατρικής.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη