Σαντορίνη: Κάλεσμα στην 57η εθελοντική αιμοδοσία από τρεις γιατρούς του νησιού

Την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην 57η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης στις 2-10 Μαΐου τονίζουν με μηνύματά τους τρεις γνωστοί γιατροί του νησιού. Η Καλλιόπη Καραμολέγκου, ο Γιώργος Βαρκαράκης και η Μαρία Αγγελάκη απευθύνουν κάλεσμα προς νέους και παλιούς αιμοδότες να πάρουν μέρος στην αιμοδοσία που θα γίνει υπό ασφαλείς συνθήκες.

Η παιδίατρος και μέλος του ΔΣ της ΑΕΜΥ, κα Καλλιόπη Καραμολέγκου, στο μήνυμά της αναφέρει:

“Ο καθένας από εμάς είναι μια σταγόνα και έτσι πρέπει να σκεφτούμε και να προσέλθουμε για να αιμοδοτήσουμε στην αιμοδοσία του Μαΐου 2020.

Όλοι μας ζούμε σε ένα κλίμα αγωνίας, φόβου και προσδοκίας για το σήμερα αλλά και το αύριο της ζωής μας. Όσοι είμαστε εκτός νοσοκομείου τουλάχιστον μπορούμε να διαχειριστούμε τη φροντίδα του εαυτού μας με τον καλύτερο τρόπο. Όσοι όμως χρειάζονται αίμα ή αιμοπετάλια ή μεταμόσχευση μυελού των οστών δεν μπορούν να βοηθηθούν παρά μόνο από εσάς τους εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών. Όλοι οι εθελοντές βιώνουν ως απλοί άνθρωποι και αυτοί την αγωνία, όμως η υπέρβαση του εαυτού μας που γίνεται σε κάθε εθελοντική προσφορά αίματος, αιμοπεταλίων και αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων σήμερα είναι τόσο καθοριστική όσο ποτέ άλλοτε. Η άνοιξη της αιμοδοσίας θα απομακρύνει τον χειμώνα του φόβου και θα προσδιορίσει μια ακόμη πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Η προσέλευσή σας στη 57η εθελοντική αιμοδοσία στη Σαντορίνη ας γίνει η πιο επιθυμητή και η χρήσιμη έξοδός σας από το σπίτι μετά από τόσο χρονικό διάστημα κοινωνικής απομόνωσης.”   

Ο κος Γιώργος Βαρκαράκης, Διευθυντής Παθολόγος του Γ.Ν. Θήρας στο κάλεσμά του αναφέρει:

“Η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, πιστή όπως πάντα στη διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο, προετοιμάζει την 57η αιμοδοσία παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που  διανύουμε αυτήν την περίοδο λόγω κορονοϊού.

Οι ανάγκες αυτή την περίοδο σε αίμα και τα παράγωγά του είναι αυξημένες  λόγω μειωμένης προσέλευσης αιμοδοτών στα νοσοκομεία,  λόγος που κάνει την προσφορά αίματος επιτακτικότερη από ποτέ. Και αυτή τη φορά οι κάτοικοι της Σαντορίνης, με αυξημένο όσο ποτέ το αίσθημα προσφοράς, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που περνάμε, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα αιμοδοτήσουν μαζικά. 

Να είστε σίγουροι ότι θα ληφθούν, από την πλευρά της αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των αιμοδοτών που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας, έστω και αν αυτή φαίνεται να βαίνει στο τέλος της. Καλώ λοιπόν όλους τους εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να προσέλθουν μαζικά στην 57η αιμοδοσία του όμορφου νησιού της Σαντορίνης και να παρακινήσουν και νέους για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. 

Η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης είναι και θα παραμείνει πρώτη χάρη στην δική σας συμμετοχή και διάθεση για προσφορά. Το αίμα δεν αγοράζεται, προσφέρεται. 

Τούτη την άνοιξη η προσφορά μας είναι πολυτιμότερη από ποτέ!”

Το μήνυμα της παιδιάτρου και Δημοτικής Συμβούλου, κας Μαρίας Αγγελάκη, αναφέρει:

“Περισσότερο τώρα από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη να συστρατευθούμε όλοι και να συμμετάσχουμε στην αιμοδοσία που θα γίνει από τις 2 έως και τις 10 Μαΐου 2020.

Από θέση υψηλής ευθύνης, με την ιδιότητα της παιδιάτρου και της δημοτικής συμβούλου της παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”, θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθύνω κάλεσμα προς όλους τους συμπολίτες μου, με μόνο σκοπό και όραμα την απόλυτη επιτυχία και αυτής της αιμοδοσίας στο νησί μας. Γνωρίζοντας ότι η αιμοδοσία θα γίνει κάτω από εξαιρετικά ασφαλείς συνθήκες, πληρώντας όλους τους κανονισμούς που ορίζονται λόγω της πανδημίας, συμμετέχοντας ενεργά, καλώ παλαιούς και νέους αιμοδότες να δώσουν για άλλη μια φορά μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. 

Η έμπρακτη στήριξη προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στα νοσοκομεία της χώρας μας, είναι υποχρέωση του καθένα από εμάς. 

Πάμε όλοι μαζί να γεμίσουμε την τράπεζα αίματος από αγάπη”.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη