Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Κάλεσμα συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας 2024

Την υποψηφιότητά τους για την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Διεθνή Διαγωνισμό “World Food Gift Challenge” μπορούν να υποβάλουν οι παραγωγοί του Νοτίου Αιγαίου ως τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. 

Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετέχουν παραγωγοί τοπικών προϊόντων – δώρων γαστρονομίας (υψηλής ποιότητας τροφίμων και προϊόντων χειροτεχνίας που σχετίζονται με τρόφιμα). Τα προϊόντα τους θα αξιολογηθούν, όπως κάθε χρόνο, από μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, η οποία θα προκρίνει αυτά που τελικώς θα εκπροσωπήσουν το Νότιο Αιγαίο ενώπιον της διεθνούς κριτικής επιτροπής ειδικών του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας), που φέτος θα συνεδριάσει και θα απονείμει τα βραβεία, εκτός Ευρώπης, στην περιφέρεια Aseer της Σαουδικής Αραβίας, στις 25 Απριλίου.

Το υψηλό επίπεδο των τοπικών προϊόντων και η σημασία της αφήγησης επιβεβαιώνεται από τις διακρίσεις που έχουν λάβει τα προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου κατά τις τελευταίες διοργανώσεις του θεσμού. Ξεχωρίζουν το βραβείο της Καλύτερης Αφήγησης για το προϊόν οργανικού μελιού “Τhe FAMiLY BEEZ” από την Σέριφο και τον παραγωγό Γιώργο Ρώτα στη διοργάνωση του 2022, που είχε πραγματοποιηθεί στη Μινόρκα της Ισπανίας και το 3ο βραβείο με το Μελεκούνι ΠΓΕ του παραγωγού Δ. Πισσάκα (Filema) από την Ρόδο, στην περσινή διοργάνωση που φιλοξένησε η Περιφέρεια στο νησί της Κω.

Στρατηγικός συνεργάτης της Περιφέρειας σε αυτό το εγχείρημα είναι τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και για την αποστολή των αιτήσεών τους. Συγκεκριμένα, περισσότερες πληροφορίες για τους παραγωγούς από τις Κυκλάδες βρίσκονται εδώ και για τους παραγωγούς από τη Δωδεκάνησο εδώ.

Τι είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας (WFGC)
Το World Food Gift Challenge του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Γαστρονομία, Τουρισμό, Τέχνες και Πολιτισμό) συμβάλλει στην προστασία και την προώθηση των τοπικών τροφίμων και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας αναγνωρίζοντας εξαιρετικά προϊόντα από τοπικούς γαστρονομικούς πολιτισμούς και εμπνέοντας την τοπική υπερηφάνεια στις τοπικές παραδόσεις.

Αποστολή της διεθνούς κριτικής επιτροπής θα είναι να εντοπίσει εξαιρετικά, μοναδικά γαστρονομικά δώρα και να τα αξιολογήσει σύμφωνα με κριτήρια, όπως: γεύση, ελκυστικότητα, βιωσιμότητα, σύνδεση με την περιοχή από την οποία προέρχονται, αφήγηση, δημιουργικότητα και καινοτομία.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη