Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Κάλεσμα συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας “World Food Gift Challenge”

Στην Κω, στις 26-29 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί ο φετινός Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας “World Food Gift Challenge”, όπου θα διαγωνισθούν δώρα τροφίμων και χειροτεχνίες σχετικές με τρόφιμα από όλες τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Περιφέρειες Γαστρονομίας.
Μετά την περσινή πρώτη συμμετοχή του Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό, κατά τον οποίο μάλιστα απέσπασε διάκριση με το βιολογικό μέλι Σερίφου της οικογένειας Ρώτα, η προσπάθεια της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και τις διοικήσεις τους, συνεχίζεται και φέτος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης καλεί με ανοικτή πρόσκληση μικρούς και μεσαίους παραγωγούς από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να δηλώσουν συμμετοχή στην προκριματική φάση, από την οποία θα αναδειχθούν τα προϊόντα εκείνα που θα εκπροσωπήσουν το Νότιο Αιγαίο στον διεθνή διαγωνισμό.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι παραγωγοί έχουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 20/2 να συμπληρώσουν την αίτηση και να στείλουν το προϊόν, σύμφωνα με τις αναλυτικές πληροφορίες που περιέχονται στην ανοικτή πρόσκληση που τους έστειλαν τα Επιμελητήρια.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στόχος της με τη συμμετοχή της αλλά και τη φιλοξενία του “World Food Gift Challenge” είναι να υποστηρίξει τους τοπικούς, μικρούς και μεσαίους παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων και να αναδείξει τις ιστορίες που συνδέουν τα προϊόντα τους με τον τόπο, αξιοποιώντας τον διεθνή διαγωνισμό ως πλατφόρμα, που θα τους επιτρέψει να επωφεληθούν από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως για εξαιρετικά τοπικά τρόφιμα, σε συνδυασμό με την τάση των επισκεπτών για αναζήτηση της αυθεντικότητας, της μοναδικότητας και βιώσιμων προϊόντων.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη